Dones pels 4 Cantons i l’Ajuntament restauren part del mobiliari històric de la Masia de Can Roc

Dimecres, 4 de març de 2020 a les 09:30

L’Ajuntament i l’Associació de Dones pels 4 Cantons han posat en marxa una escola-taller de restauració per tal de tornar la seva esplendor a una part del mobiliari de la masia de Can Roc, de titularitat municipal, perquè pugui ser exposat en òptimes condicions. 

Al bell mig de Santa Coloma de Cervelló, la masia de Can Roc compta amb diverses peces de mobiliari, elements decoratius i atuells d’ús domèstic de gran valor patrimonial. L’Ajuntament està elaborant un inventari d’aquestes peces, que en alguns casos tenen una antiguitat de més de 200 anys. Cal destacar una habitació de mobiliari isabelí, format per un llit, tauleta de nit, dues calaixeres, un tocador amb mirall, dos ribellers i una vitrina amb la imatge de Santa Anna i Santa Maria nena. Aquest conjunt es caracteritza per l’ús de fusta amb decoració incisa i lacada en negre, ocasionalment amb elements de marbre o ceràmics. La resta del mobiliari, dispers per diversos espais de la casa, inclouen taules, cadires i dues caixes de núvia de fusta. A la cuina i altres estances, cal ressenyar-hi la presència d’armariets i prestatges encastats, a més d’atuells d’aram. Al celler hi ha tines, una premsa de caragol, tenalles, un banc de fusta i eines del camp.

El taller està dirigit per la restauradora Dioni Vicente, responsable del taller de restauració de l’Associació de Dones que porta funcionant des de l’any 2000, i compta amb persones voluntàries formades per seguir les pautes adequades de restauració d’aquests béns. Una mostra d’aquest mobiliari s’exposarà en la pròxima edició de la Festa de la Cirera.

Més informació: dones4cantonsscc@gmail.com

Darrera actualització: 04.03.2020 | 14:07

Imatges

Restauració mobiliari històric de la Masia de Can Roc Restauració mobiliari històric de la Masia de Can Roc Restauració mobiliari històric de la Masia de Can Roc