Dos programes per a facilitar l'accés dels joves al mercat laboral

Dimecres, 9 de de març de 2022 a les 13:00

Coincideixen en el temps la posada en marxa d’una nova edició del Projecte Engega i el retorn de les sessions presencials dels Referents d’Ocupació Juvenil.

Projecte Engega

Les Regidoria de Serveis Socials, amb la col·laboració de les de Promoció Econòmica, Joventut, Educació i el Punt Òmnia, posa en marxa, aquests dies, la tercera edició del Projecte Engega, la iniciativa municipal destinada a millorar les capacitats d’inserció dels i les joves que hi participen en el mercat laboral. En concret, el programa proporciona l’acompanyament d’una educadora que ofereix orientació personalitzada. D’aquesta manera, la voluntat és guiar els i les participants de forma individualitzada, partint de les seves necessitats i interessos, per tal de definir un itinerari personal que els permeti millorar la seva formació i augmentar les seves oportunitats laborals.

El Projecte Engega està destinat a joves d’entre 16 i 25 anys del municipi que actualment no estiguin formant-se ni treballant. A banda de l’orientació individual, podran participar en sessions col·lectives per a ajudarlos a adquirir habilitats socials. L’objectiu últim és animar els i les participants a continuar formant-se o bé donar-los suport en la recerca activa de feina, fomentar la seva presa de decisions i facilitar-los l’adquisició de competències bàsiques.

Els i les joves que hi participin de manera regular, tant a les sessions individuals com a les grupals, obtindran un certificat d’assistència i un ajut econòmic de 200 euros. El programa es va iniciar el 4 de març i consta de 10 sessions que tenen lloc a Can Baruta.

Referents d’Ocupació Juvenil

Paral·lelament, aquest mes de març, el programa de Referents d’Ocupació Juvenil, emmarcat dins de la Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya, torna a oferir atenció presencial al nostre municipi. Aquesta proposta permet oferir als i les joves de la població aquells recursos que els puguin caldre per a facilitar-los el període de transició entre el món educatiu i el mercat laboral. Els Referents ofereixen, d’aquesta manera, suport en qüestions com poden ser l’elaboració del currículum o la preparació d’en-trevistes de feina, entre d’altres.

El servei s’ofereix dos cops al mes, de 16 a 19 h, al Centre Cívic Can Baruta i al CRJ Can Carletes. El calendari de les properes sessions és el següent:

Al Centre Cívic Can Baruta:
14 de març
11 d’abril
9 de maig
6 de juny
4 de juliol

Al Centre de Recursos Juvenils Can Carletes:
31 de març
28 d’abril
26 de maig
21 de juliol

Cal concertar prèviament una cita escrivint a cancarletes1@ gmail.com o bé per WhatsApp, al 669 12 52 54. 

Darrera actualització: 10.03.2022 | 15:10