El Consultori de la Colònia Güell ja torna a oferir atenció sanitària

Dimarts, 19 de setembre de 2023 a les 10:00

El centre ha reprès el servei, després de tancar-se amb l’inici de la pandèmia, gràcies a la insistència de les reclamacions ciutadanes i de l’Ajuntament

El passat 18 de setembre, la població de Santa Coloma de Cervelló recuperava el servei de què disposava al Consultori Mèdic de la Colònia Güell abans de la irrupció de la pandèmia de COVID-19 l’any 2020.

El centre ha estat reobert després d’una reforma dels seus espais, realitzada per l’Ajuntament de Santa Coloma per a acomplir les exigències del Departament de Salut de la Generalitat perquè s’hi pogués reprendre l’activitat. Les obres s’han centrat principalment a millorar l’accessibilitat de la coneguda com a «casa del secretari» i han permès habilitar-hi un nou bany accessible i crear-hi noves divisions de l’espai, que ara consta de dues consultes mèdiques i una sala d’espera. La remodelació, amb una inversió de més de 200.000 euros, ha anat a càrrec de l’Ajuntament.

Portes obertes

Amb la voluntat de donar a conèixer a la ciutadania les novetats que presenta aquest equipament, es va organitzar, per al mateix 18 de setembre, una tarda de portes obertes amb la participació de l’alcaldessa —Anna Martínez—, la regidora de Salut —Jèssica Muñoz— i els representants del Departament de Salut al territori. 

D’aquesta manera es culmina un llarg procés de recuperació del servei, durant el qual ciutadania i Ajuntament van unir les seves reclamacions per tornar a disposar d’atenció primària al consultori. Així, arran de diverses rondes de negociació amb el Departament de Salut al setembre del 2021, s’assolia l’acord de reobertura que, finalment, s’ha fet efectiu.

Els horaris

Al mateix consultori, s’hi atendrà els dilluns i dimecres, des de les 10 fins a les 14 hores a la consulta d’infermeria i de les 12 a les 14 hores a la de medicina de família. Es mantenen així les mateixes hores de servei que es tenien abans del seu tancament. A més, també es prestarà el servei d’atenció domiciliària.

Darrera actualització: 02.10.2023 | 15:37

Imatges