El fons documental de la Masia de Can Roc, donat a l'Ajuntament

Dijous, 31 d'octubre de 2019 a les 13:00

L'Alcadessa de Santa Coloma de Cervelló i la senyora Anna Duran i Armengol, van signar el dimecres 30 d'octubre el conveni que regula la donació del fons documental de la Masia de Can Roc a l'Ajuntament. L'acte va tenir lloc a la seu de l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, on aviat es dipositarà aquest fons mitjançant la fórmula de cessió en comodat.

Aquesta cessió es realitza en el marc del programa per a la gestió municipal del Patrimoni cultural i natural de l'Ajuntament, i amb la voluntat d'enriquir el nostre interessant patrimoni documental.El fons documental de la masia Can Roc conté informació familiar, patrimonial i administrativa acumulada al llarg dels set darrers segles d'història de la masia, en diferents formats de suport textual on destaquen alguns pergamins de notable valor històric.

El més antic d'aquests pergamins data de 1392 i es tracta d'un document de compravenda de finques dins el terme municipal de Santa Coloma de Cervelló.

L'estudi amb profunditat d'aquests documents serà possible en un futur i accessible en format digital a la ciutadania, estudiants i especialistes que vulguin conèixer el nostre passat social, cultural i econòmic.

Des de la Regidoria de Patrimoni i del departament de Gestió documental de l'Ajuntament s'està avançant en l'actualització dels fons documentals municipals, amb la col·laboració de l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat a qui es va cedint els fons històrics propis i aliens.

Darrera actualització: 05.11.2019 | 13:55