El Ministerio de Fomento es compromet a reobrir la C-245 a Sant Boi si abans del 30 de juny no es reprenen les obres a la carretera

Dijous, 1 de juny de 2017 a les 08:00

Els municipis afectats per les obres a la variant de la C-245 van aconseguir el divendres 26 de maig a Madrid compromisos ferms del director general de Carreteras en una reunió a la seu del ministeri.

Les alcaldesses de Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez; Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; i Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, i l’alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, s’han reunit amb el director general de Carreteras, Jorge Urrecho, a la seu del Ministerio de Fomento a Madrid. També hi han estat presents el director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Javier Flores, i el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega.
Les obres a la variant de la C-245 estan interrompudes des de fa gairebé dos anys per problemes pressupostaris i administratius, i actualment, l’empresa adjudicatària es troba en situació de preconcurs de creditors, la qual cosa ha retardat el reinici de les obres, anunciat per al mes d’abril passat. 

El Ministerio va informar que aquesta situació té com a data límit el 30 de juny, moment en el qual l’empresa entraria en la fase de concurs de creditors. Si arribats a aquest dia, l’empresa no ha cedit l’obra a una altra constructora mitjançant un conveni privat, fet que faria viable l’inici immediat de les obres, el Ministerio de Fomento rescindirà el contracte, i haurà de tornar a fer una licitació de les obres que queden pendents d’executar. Aquesta via pot demorar el reinici de les obres durant un llarg període de temps. Si finalment s’arriba a aquesta situació i cal dur a terme una nova licitació, el Ministerio s’ha compromès a obrir i adequar el tram de carretera que actualment es troba tallat, de manera que es torni a la situació inicial i els vehicles hi puguin circular i no s’afecti la mobilitat dels ciutadans i ciutadanes fins que es reprenguin els treballs.

Per altra banda, la represa de les obres a la C-245 comportarà el tall de la carretera BV2002 a l’alçada de l’estació de Sant Boi, fet que generarà una important afectació a la mobilitat. Per això, els municipis  afectats també hem exigit que abans del dia 30 de juny es formalitzi un conveni entre la Diputació de Barcelona i el Ministerio de Fomento per realitzar de manera conjunta obres per a millorar la capacitat de la rotonda de les ovelles de Sant Vicenç dels Horts, i el desdoblament del ramal de connexió de la rotonda amb l’A2 i la B23, facilitant un accés directe a l’A2 i resolent l’habitual col·lapse que es produeix en aquest punt. La Diputació de Barcelona ja havia mostrat el seu compromís amb els municipis en reunions anteriors, però mancava saber la posició del Ministerio, que ha assumit el compromís en aquesta reunió. Aquesta obra té un cost aproximat de 4.000.000€.

Per als municipis la reunió a Madrid ha estat satisfactòria, i seguirem treballant en un front comú institucional per tal de garantir que la situació sigui la més òptima per a la ciutadania, i que el Ministerio de Fomento compleixi amb els compromisos acordats.

Darrera actualització: 09.02.2018 | 16:55