El municipi commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Divendres, 24 de novembre de 2023 a les 00:00

L’acte institucional tindrà lloc avui 24 de novembre amb la lectura del manifest a càrrec de les regidores amb representació municipal

Com cada any, Santa Coloma de Cervelló commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb un programa específic d’activitats al voltant d’aquesta data. La jornada, que se celebra mundialment el 25 de novembre (25N), va nàixer amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de col·laborar per acabar amb les violències masclistes.

En el cas de la nostra població, al llarg dels darrers dies la ciutadania ha tingut ja l’oportunitat de participar en diverses activitats divulgatives. Les accions reivindicatives van encetar-se el 17 de novembre, amb la penjada del llaç violeta feminista a la façana de la Casa de la Vila. El dia 20, es va dur a terme una passejada pel municipi, organitzada per l’associació Dones pels 4 Cantons amb el suport del consistori, en què es van poder comprovar els avenços de l’acció municipal en l’àmbit de la il·luminació de la via pública.

L’endemà, 21 de novembre, l’edifici de l’Ajuntament va acollir la xerrada «Veu silenciada, drets negats: desafiament de barreres i superació d’obstacles a l’Afganistan», conduïda per Nadia Ghulam, mentre que la Biblioteca Municipal va inaugurar una exposició fotogràfica. D’altra banda, el Centre de Recursos Juvenils (CRJ) Can Carletes va acollir el 22 de novembre una proposta adreçada al jovent a on es va parlar del sexpreading i de la cosificació.

Pròximes activitats

La Casa de la Vila acollirà avui a les 18 hores l’acte institucional amb motiu del 25N. La sessió estarà presentada per l’alcaldessa i regidora de Polítiques d’Igualtat, Anna Martínez, i consistirà en la lectura d’un manifest unitari a càrrec de les regidores del consistori amb un acompanyament musical.

Durant la trobada, també es lliuraran els guardons a la persona guanyadora i a les finalistes del Concurs de Cartells. Enguany, la primera posició ha estat per a l’estudiant de primer curs d’educació secundària a l’Institut Montpedrós, Irene González. La proposta, que mostra un grup de dones manifestant-se sota el lema «Masclisme a la paperera» s’ha fet servir com a cartell oficial dels actes del 25N al nostre municipi.  

El 26 de novembre, la ciutadania podrà participar en la 10a Marxa del Baix Llobregat contra la Violència Masclista, a la qual se sumen altres localitats de la comarca.

Pel que fa al dia 30 de novembre, la Sala de Plens de l’Ajuntament serà escenari a partir de les 18 hores de la projecció del documental «Jo sí que et crec» i d’una taula rodona, amb la participació de la codirectora de la pel·lícula, Núria Vilà, i una de les protagonistes, Mireia Casado. El darrer acte està programat pel 2 de desembre, i consistirà en un taller d’autodefensa a Can Baruta adreçat a dones de més de 16 anys i impartit per Karin Konkle de 10 a 13 hores. Aquesta iniciativa es duu a terme gràcies a la col·laboració entre l’associació Dones pels 4 Cantons i el consistori. Per obtenir més informació, es pot enviar un correu electrònic a dones4cantonsscc@gmail.com o trucar al telèfon 638 38 73 67.

Per a més detalls podeu consultar la programació completa que trobareu en aquesta mateixa pàgina.

 

Darrera actualització: 24.11.2023 | 10:41