El municipi pren mesures per a evitar els incendis forestals

Dimarts, 11 de juliol de 2023

La sequera i l’increment de temperatures derivat del canvi climàtic fan que s’incrementi notablement el risc d’incendi aquest estiu.

La campanya de prevenció i lluita contra els incendis forestals d’aquest estiu es preveu que sigui una de les més complexes dels darrers anys. Avui dia, s’acumulen tres anys de sequera que, juntament amb una freqüència més elevada d’onades de calor, provoquen la necessitat d’extremar les precaucions.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha pres diferents mesures que garanteixin la màxima protecció al nostre entorn natural així com a les persones i els seus béns. Entre aquestes, s’han executat les tasques de manteniment de les franges de protecció de 25 metres d’amplada entorn dels nuclis de Cesalpina, Can Via i la Pineda, amb una inversió de 12.800 euros, i s’ha sol·licitat a les persones propietàries de parcel·les en aquests barris que hi realitzin les corresponents tasques de neteja.

Finalment, pel que fa als treballs previs a l’inici de la temporada d’incendis, s’ha contractat l’empresa que executarà els treballs previstos al Pla de Prevenció d’Incendis Forestals per al manteniment dels camins forestals; d’aquesta manera es garanteix la possibilitat d’accedir sense impediments a les zones on es pugui registrar la presència de foc. D’una altra banda, dins del Pla de vigilància d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, s’estableix la presència de 93 unitats mòbils, complementades amb una xarxa de 15 punts de vigilància fixa vinculada a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Simulacres

Cal destacar que, el passat 9 de juny, representants de la Policia Local i de Protecció Civil al municipi van assistir a un exercici de simulació d’incendi en zona d’interfase urbana (límit de les cases amb el bosc) organitzat pels bombers per a conèixer les característiques d’una situació similar. I avui mateix està prevista la participació de l’Ajuntament en un altre simulacre organitzat per la Diputació de Barcelona per a preparar-se davant la possible aparició d’un incendi forestal.

Darrera actualització: 11.07.2023 | 11:55