El pròxim dissabte 4 de maig torna l’espectacle d’arrel tradicional Pols de Dansa

Dimarts, 30 d’abril de 2024

L’Agrupació de Cultura Popular de Santa Coloma de Cervelló torna a presentar "Pols de Dansa", un espectacle que combina teatre, música, dansa i arrel, enguany amb un nou guió que segueix explicant el cicle de la roda de l'any i amb la incorporació de nous personatges.

L’espectacle es celebrarà a les 9 del vespre a l’amfiteatre de Can Carletes.

Pols de Dansa agrupa un cop a l’any els vuit balls tradicionals que s'han anat constituint al municipi des del 2018, amb la primera aparició del Ball de Fresques a l'Arrencada de Festa Major. L’espectacle és doncs la posada en escena del Seguici Festiu de la Roda de l’Any, el grup de vuit balls que, amb veu de llegenda i forma de danses populars pròpies de Catalunya, empelta mites i tradicions en la terra, boscs i indrets de Santa Coloma de Cervelló per florir en aquestes vuit formes.

Es tracta d’una mitologia de nova creació en la qual cada dansa encarna una època i una festivitat del calendari agrícola tradicional, escenificada per veus mitològiques en indrets de la vila i el seu entorn.

Prèviament, per anar obrint boca amb tradició i arrel, la Colla Sardanista del Pi Tallat farà una ballada de sardanes amb música enregistrada a la plaça del Pi Tallat a les set del vespre. A continuació, a les nou, començarà l'espectacle Pols de Dansa a l'amfiteatre de Can Carletes i en acabar hi haurà un sopar popular i de germanor.

A les xarxes socials de l’Agrupació de Cultura Popular de Santa Coloma de Cervelló trobareu més informació sobre els balls i els horaris de la diada.

Darrera actualització: 30.04.2024 | 16:16