El temporal Glòria provoca la caiguda d’arbrat i desperfectes a la via pública

Divendres, 31 de gener de 2020 a les 09:30

El temporal de vent i pluja del passat mes de gener va provocar la caiguda de 40 arbres a zones urbanes del municipi i 60 més a diferents zones de bosc, desperfectes a mobiliari urbà, caiguda de senyals de trànsit, desperfectes al Cementiri Municipal, camins malmesos i talls de llum i telèfon provocats per desperfectes a les instal·lacions de la xarxa de subministrament.

Una primera valoració realitzada per l’Ajuntament quantifica en més de 50.000 euros el cost econòmic dels danys provocats pel temporal Glòria al nostre municipi, si bé aquesta xifra es pot incrementar un cop es doni per finalitzada les feines de retirada d’arbrat de la zona boscosa i altres feines que encara s’estan fent.

Si bé el temporal no ha provocat desperfectes greus a equipaments o mobiliari urbà, va ser necessària la intervenció dels serveis Municipals de Brigada i Policia Local, i de l’ADF Puig Vicenç per retirar l’arbrat de les zones urbanes, netejar de restes la via pública i arranjar algun tram de vorera malmès per la caiguda d’arbrat a Cesalpina, prioritzant sempre les incidències que podien representar un perill o impedien el pas de persones o vehicles. També ha calgut intensificar el servei de neteja municipal, per retirar restes d’arbrat i altres objectes caiguts a la via pública, així com la contractació de serveis suplementaris d’empreses externes per als treballs de retirada d’arbrat, que en el cas de les zones boscoses encara continuen.

El Govern de la Generalitat i el Govern Central estan valorant l’aprovació d’ajuts per als municipis afectats pel temporal Glòria.

Darrera actualització: 31.01.2020 | 09:51

Imatges

El temporal Glòria provoca la caiguda d’arbrat i desperfectes a la via pública El temporal Glòria provoca la caiguda d’arbrat i desperfectes a la via pública