Els beneficis de l’equinoteràpia i la teràpia amb gossos

Divendres, 31 de març de 2017 a les 10:00

Ja fa un parell de mesos, segur que alguns ja els heu vist, que l’Associació Santa Coloma Més Capaç està realitzant sessions d’equinoteràpia i teràpia amb gossos amb els seus fills i filles amb diversitat funcional.

Volem compartir amb tothom la seva experiència.

L’associació Anima’ls es va posar en contacte amb Més Capaç i els hi va oferir muntar aquesta activitat conjuntament. Actualment es realitza al plarc Isidre Grañé i Castanera de la Colònia Güell.

La teràpia amb cavalls és una modalitat experiencial d’aprenentatge i creixement emocional molt motivadora per als infants, i alhora ajuda a millorar aspectes físics i psicomotors aprofitant els moviments tridimensionals del cavall, que estimulen els músculs i articulacions i afavoreixen la relaxació.

Mitjançant el joc i d’altres dinàmiques divertides amb el gos es motiva el desenvolupament i d’altres qualitats socials. Els nens i nenes que participen en l’activitat aprenen a estimar la Sally i la Snowi, les dues gosses que participen en l’activitat. També aprenen a comptar, fent-li carícies a la Snowi i comptant passes amb la Sally, se senten a terra amb la Snow i li llancen pilotes de colors per aprendre els noms dels colors, tot un seguit d’aprenentatges vivencials molt útils i motivadors. I per acabar, si els infants estan nerviosos, aprenen a relaxar-se amb la dormilega de la Sally...i shhh.. fins demà!!
Santa Coloma més Capaç és una associació de famílies i persones involucrades en la criança i el desenvolupament de persones amb diversitat funcional. Si voleu més informació sobre aquesta activitat o sobre l’associació, podeu fer arribar un correu electrònic a l’adreça familia.discapacitat@gmail.com, o entrar al seu facebook.

Darrera actualització: 13.02.2018 | 14:27