Els dos agents cívics contractats per l’Ajuntament ja han començat a treballar a peu de carrer

Dimarts, 17 de novembre de 2020 a les 12:00

Avui han començat a treballar a peu de carrer els dos agents cívics contractats per l’Ajuntament per afavorir l'ús responsable dels espais públics.

La principal funció dels Agents Cívics, que van começar el seu treball ahir dilluns, és conscienciar en l’ús responsable i respectuós de l’espai públic, en el respecte vers els veïns i veïnes, i ara també amb la situació de pandèmia, recordar i vetllar pel compliment de les normes vigents en matèria de salut pública per a la contenció del brot de la COVID-19. També assessoraran, informaran i facilitaran a la ciutadania i als comerços del municipi material divulgatiu sobre salut i altres campanyes que porti a terme l’Ajuntament.

Els agents cívics també donen suport a la Policia Local a la sortida dels centres educatius; faciliten informació d’interès pràctic sobre els recursos, equipaments i serveis del municipi; comuniquen als serveis tècnics anomalies i desperfectes que detectin a la via pública o als equipaments per a la seva reparació o substitució; recullen queixes i suggeriments de la ciutadania; vetllen pel correcte compliment de les ordenances municipals de tinença d’animals de companyia, convivència ciutadana i sorolls; i en definitiva, donaran suport al programa de mesures alternatives a la sanció econòmica. 

Els agents cívics treballen principalment informant i conscienciant, i també, si és necessari, amonestant verbalment les conductes incíviques i gestionant-les amb el corresponent departament municipal. 

La contractació dels dos Agents cívics s'ha realitzat dintre del programa de Plans d’Ocupació, destinat a promoure la contractació laboral de persones aturades per a la realització d’actuacions de caràcter temporal i d’interès general i social. En aquesta contractació s’ha volgut promoure la contractació de persones joves aturades, i la convocatòria s’ha adreçat aquesta vegada a persones joves amb edats compreses entre els 20 i 35 anys, tal com es contempla en el Pla Local de Joventut 2020-2025 recentment aprovat. 

L’Àrea Metropolitana de Barcelona subvenciona el cost salarial i de Seguretat Social derivada de la contractació laboral de persones aturades.

Darrera actualització: 17.11.2020 | 17:13