En marxa el projecte de l'espai de joc inclusiu de la plaça de les Vinyes

Dilluns, 2 de gener de 2023 a les 10:00

L’Ajuntament, les famílies i els infants han participat de manera conjunta en la definició d’aquest nou equipament, que serà una realitat el 2023.

A mitjan any, l’Ajuntament va posar en marxa un procés  participatiu obert a tota la ciutadania per a dissenyar el projecte de construcció de la zona de joc de la plaça de les Vinyes conjuntament amb les famílies i els infants del nostre municipi. L’objectiu de la intervenció és millorar la zona de jocs i, alhora, crear-hi un espai inclusiu. Per això, durant  quests mesos, s’ha definit una metodologia de transformació i reurbanització de l’espai públic i s’ha elaborat un document d’avantprojecte. Per arribar a aquest punt, l’Ajuntament ha organitzat reunions amb la comunitat educativa i diverses trobades com, per exemple, un taller participatiu de disseny conjunt dirigit a les famílies. A més, s’ha reflexionat  obre les necessitats, expectatives i capacitats de l’espai amb l’assistència de les direccions dels centres educatius, professionals del CDIAP i del Centre La Klau, membres de les associacions de famílies d’alumnes (AFA) i entitats que treballen amb les famílies i la canalla.

Un projecte inclusiu

L’objectiu de la iniciativa és convertir la zona en un parc de  referència pel que fa a la inclusió. Les principals actuacions contemplades en el projecte consisteixen en la instal·lació d’un gronxador fabricat amb fusta de robínia i d’un carrusel giratori apte per a una cadira de rodes i quatre infants més. A més, s’hi construirà un recorregut d’equilibris amb cinc peces i una zona d’experimentació amb materials diversos, així com un sorral i una muntanya de cautxú amb preses d’escalada.

D’altra banda, l’espai també comptarà amb un túnel d’accés inoxidable i un tobogan de planxa d’acer —el qual es construirà aprofitant el talús— amb un carril per a mans i una barra de seguretat. L’equip tècnic municipal també hi col·locarà un mur de formigó recobert amb pintura de pissarra.

La corporació municipal ja ha licitat l’execució de la intervenció. Ara, el consistori es troba pendent d’adjudicar les obres a una empresa que hauria de començar-les al llarg del primer trimestre del 2023.

Darrera actualització: 03.01.2023 | 11:31