En marxa les obres d'estabilització i consolidació de Torre Salvana per garantir la seva protecció

Dilluns, 13 de febrer de 2023

Els propietaris de Torre Salvana ja han començat les obres d'estabilització i consolidació que han de permetre arreglar els elements de risc que presenta l'edifici, actualment en desús i que es troba des de fa anys en un delicat estat de conservació.

L'Ajuntament, preocupat per la situació, i conjuntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, van fer totes les actuacions pertinents per instar la propietat a prendre les mesures necessàries per a evitar possibles riscos davant el deteriorament de l'edificació.

Es tracta d'una intervenció d’estabilització i consolidació sobre el conjunt històric, i s'hi actuarà sobre els diferents elements constructius deteriorats a la torre de planta circular, a la torre de planta quadrada, a la construcció principal, a les façanes, als murs interiors i a l'escala de pedra. També es retiraran les bigues de fusta i es substituiran per altres metàl·liques. A la coberta i a la torre principal es col·locarà geotèxtil i una malla per a protegir l'edifici de la intempèrie, i en cas de despreniment d'alguna peça, evitar la seva caiguda.

La Torre Salvana és una antiga fortificació documentada des del segle X, d'estil romànic amb posteriors modificacions d'estil gòtic i reformes als segles XVIII i XIX. Està situada entre la Colònia Güell i el Nucli Antic del municipi. De propietat privada, l'any 1988 va ser declarada Bé Cultural d'Interès Nacional. El deteriorament que ha patit el conjunt històric fa que actualment sigui necessària aquesta actuació per garantir la seva protecció.

Darrera actualització: 13.02.2023 | 14:56