Es mantenen les restriccions per la sequera

Dilluns, 3 de juliol de 2023

L’Ajuntament aplica diferents mesures orientades a l’estalvi d’aigua potable

Tot i les pluges registrades en les darreres setmanes, les reserves d’aigua dels embassaments continuen estant a l’entorn del 30 % de la seva capacitat. Per aquest motiu, es mantenen les mesures restrictives que marca el Pla deSequera de la Generalitat de Catalunya per a alguns municipis. Des de la nostra població s’han pres tot un seguit de mesures com són:

  • Eliminació del reg en tots aquells espais verds amb gespa ubicats a la plaça de les Vinyes, avingudes dels Països Catalans i Onze de Setembre i rotonda d’accés al municipi a l’avinguda Santa Coloma.
  • Eliminació de la neteja de carrers amb aigua de xarxa.
  • Reducció del reg de l’arbrat viari fins als nivells mínims per a assegurar-ne el reg de supervivència.
  • Construcció d’un espai d’emmagatzematge d’aigua regenerada consistent en un dipòsit de 7.000 litres de capacitat, ubicat a l’avinguda Lluís Companys, que permetrà fer ús dels mitjans mecànics per a la neteja viària evitant l’ús d’aigua de xarxa. L’Ajuntament ha estat autoritzat per a disposar d’aigua regenerada provinent de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del Prat de Llobregat.

A la tardor està previst que es replantin les zones verdes afectades amb espècies que estiguin preparades per a afrontar la nova situació climàtica i que requereixin menys quantitat d’aigua que la gespa.

Les restriccions establertes pel decret de sequera per al conjunt de la ciutadania

A banda de les actuacions desenvolupades des de l’Ajuntament en els seus serveis, la situació de sequera també ens implica a tots els colomins i colomines. Entre les restriccions establertes des del govern català hem de recordar que:

  • Resta prohibit regar jardins i gespes.
  • Resta prohibit omplir piscines que estiguin buides.
  • No es poden netejar paviments, terrasses o façanes amb aigua potable.
Darrera actualització: 11.07.2023 | 12:27