Es presenta el llibre "Clamor per Lluís Pascual Roca" a Can Baruta

Dimarts, 24 de maig de 2022 a les 10:00

Una setantena de persones van assistir el passat divendres 20 de maig a la presentació del llibre "Clamor per Lluís Pascual Roca", una obra escrita a 4 mans per la Gemma Ràfols, l'Esther Badosa, la Montse Pascual i la Marta Rovira per recordar la figura del seu avi. A l'acte, que es va celebrar al pati de Can Baruta, hi van assistir l'alcalde, Jordi Bartolomé, i la regidora de Patrimoni, Esther Castillo.

La presentació del llibre va ser un acte emotiu que també va comptar amb la presència i testimoni de les filles d'en Lluís Pascual Roca, que molt emocionades van recordar la figura del pare.

Lluís Pascual Roca era fill de Santa Coloma de Cervelló i hereu de Can Colomer. Tècnic agrícola, fill de pagès, apassionat per l'estudi i millora dels cultius, preocupat i resolutiu davant els problemes de la pagesia catalana, culte i autodidacte, cristià practicant i català, va arribar ser una figura clau en un moment crític per a l'agricultura del país, sent el president de la Cambra Oficial Sindical Agrària de Barcelona.

"Clamor per Lluís Pascual Roca", que aviat formarà part dels fons bibliogràfic de la Biblioteca Pilarin Bayés, és el resultat de la història oral i d'una rigorosa investigació. Les seves autores no només ens descobreixen la biografia de Lluís Pascual Roca, també ens recorden els fets històrics que ell va viure en primera persona, i ho posen en el context històric d'uns anys complicats i convulsos.

Darrera actualització: 25.05.2022 | 16:10