Es reprenen les sessions de treball de la Taula de Patrimoni

Dilluns, 26 d'octubre de 2020 a les 14:00

El passat dimarts 20 d’octubre es van reprendre les sessions de treball de la Taula de Patrimoni. Per causes evidents, feia molts mesos que la Taula no es reunia, i hi havia uns quants temes a tractar. La sessió es va celebrar telemàticament i  va ser conduïda pel regidor de Patrimoni, l’Abel Anguiano, juntament amb l’alcaldessa, l’Anna Martínez.

Una de les qüestions a tractar va ser l’actuació realitzada a l’antiga escola de la Colònia Güell, realitzada l’any passat. L’arquitecte municipal va explicar quines tasques s’havien dut a terme, com ara la substitució de la coberta i la consolidació de la façana, i va fer una crida per trobar imatges antigues que apuntin com era la tanca original, si és que n’hi havia, per tal de substituir la tanca actual en properes intervencions.

El segon punt de l’ordre del dia era la intervenció necessària sobre el pi ubicat a la plaça Pi Tallat degut al seu mal estat. Durant la sessió es van plantejar diverses opcions, sempre tenint en compte la seguretat dels vianants i la necessitat de conservar la memòria històrica d’aquest emplaçament.

D’altra banda, el regidor de Patrimoni va explicar els fets succeïts el passat 11 de setembre arran de l’acte vandàlic sobre el petroglíf del Montpedrós. El debat va girar a l’entorn de la conveniència de restaurar o no el petroglíf.

Tot seguit, es va plantejar la necessitat de donar resposta als veïns de la Colònia Güell que han demanat autorització per instal·lar plaques solars. La normativa urbanística actual no permet la instal·lació d’elements a la façana i teulada que trenquin l’estètica, però d’altra banda l’avenç de l’energia fotovoltaica és una realitat, per tant cal trobar la manera d’integrar aquests dos elements. Durant el debat els participants van aportar idees que seran tingudes en compte pels serveis tècnics de l’Ajuntament.

Dins el context de la Colònia Güell també es va comentar l’estat de conservació de la Creu de la Missió, situada a la rotonda de la casa parroquial. Cal restaurar-la, fer-ne una rèplica o substituir-la per un altre element.

El darrer punt de l’ordre del dia era la ubicació definitiva de la sínia. Atès que no es pot col·locar a la seva ubicació original, això es la ronda d’entrada a Santa Coloma, es va proposar com a ubicació alternativa la rotonda el·líptica del carrer Indústria. Aquesta opció va comptar amb el consens de tots els assistents a la Taula.

Per acabar, l’arquitecte municipal i el regidor van fer alguns apunts sobre l’obra d’urbanització del camí del Bosc d’en Joaquim Folguera, actualment en curs.

Darrera actualització: 26.10.2020 | 20:33