Europa celebra enguany la Setmana Europea de l'Energia Sostenible del 22 al 26 de juny

Dilluns, 22 de juny de 2020 a les 18:00

Europa celebra enguany la Setmana Europea de l'Energia Sostenible del 22 al 26 de juny amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic.

Ara, les persones tenim la clau per capgirar la situació a través de la participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

Tot seguit us indiquem els recursos virtuals que podeu realitzar amb motiu de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, entre les quals dues exposicions interactives, un taller sobre estalvi energètic, una escape room, jocs infantils i reptes per a tota la família. També els trobareu al web de la Diputació de Barcelona i al web de la Generalitat de Catalunya

 • Exposició "Treballem per una energia sostenible" amb informació sobre el canvi climàtic, eficiència en l'ús d'electrodomèstics, estalvi en l'il·luminació i la climatització i la movilitat sostenible.
   
 • Exposició "Actuem amb energia": mostra itinerant i interactiva sobre energia i canvi climàtic. 
   
 • Escape room "Sea level rise. Podràs aturar la pujada del nivell del mar?": el teu municipi es troba en risc imminent d'inundació i el teu equip és la última esperança per salvar-lo. Cal registrar-se i reservar la sala. L'edat mínima recomanada és 12 anys i s'adreça a grups de joves, famílies i empreses.
   
 • Webinar o taller obert a la ciutadania "Canvi d'energia" que es celebrarà en dos grups: el grup 1 farà les sessions el 23 i el 26 de juny a les 17h i el segon grup farà les sessions el 30 de juny i l'1 de juliol a les 18h. El taller virtual, completament gratuït, on explicarà les diferents modalitats de contractació d'energia elèctrica, com optimitzar la potència contractada per reduir l'import de la teva factura, com utilitzar de manera eficient els teus electrodomèstics i millorar el teu habitatge, nous models de mobilitat elèctrica i autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Entre les persones inscrites en cada webinar es sortejarà una auditoria energètica personalitzada on s'estudiarà el cas particular de la família i l'acompanyarà en els canvis de contractació o de potència si són necessaris.
   
 • Juguem amb energia: es proposen sis jocs virtuals per als infants per aprendre sobre l'energia sostenible.
   
 • Repte familiars: "Continuem apostant per un món de colors. Digues la teva!", "Estalvia energia des de casa" o "Us atreviu a cuinar amb l'energia del sol?"
   
 • Recursos: un recull d'aplicatius i d'informació per millorar en l'estalvi energètic (contractació d'energia elèctrica, cercador de mesures de rehabilitació energètica, guia de vehicles elèctrics disponibles, etc).
Darrera actualització: 23.06.2020 | 08:19