Hàbits que milloren la nostra salut

Dimecres, 20 d'abril de 2022 a les 11:00

El diagnòstic de salut elaborat recentment al nostre municipi revelava dades com que un 43,4 % de les persones que responien a l’enquesta proposada pateixen una o més malalties cròniques, entre les quals destacaven -amb un 74,1 %- les relacionades amb l’aparell locomotor, com l’artrosi o  els mals d’esquena. A aquests percentatges cal sumar el 46,1 % que declarava patir ansietat en algun grau, el 43,5 % que pateix estrès o el 34,2 % que té sobrepès.

Què podem fer?
Davant d’aquestes dades, es recorda que per a millorar la nostra salut en totes les etapes de la vida és fonamental adquirir uns hàbits de vida saludable que  incloguin una alimentació equilibrada i basada en la dieta mediterrània, activitat física, dormir i descansar les hores necessàries, així com un lleure actiu.

Santa Coloma, les condicions ideals
El nostre municipi ofereix els mitjans i l’entorn ideals per a portar una vida saludable, tant per l’àmplia varietat disponible de fruites i verdures de proximitat, procedents del Parc Agrari, com per la  important oferta d’activitats esportives que es poden realitzar o l’entorn natural privilegiat que tenim a tocar. Podeu consultar de manera habitual les activitats que es programen periòdicament a l’agenda que trobareu cada mes a L’Actualitat, i també podeu apropar-vos als diferents equipaments que ofereixen activitats per al lleure saludable, com són el Pavelló Poliesportiu Municipal, el Centre Cívic Can Batuta, el Centre de Recursos Juvenils Can Carletes o el Departament de Gent Gran.

Quines activitats escollir?
Si tenim dubtes a l’hora de triar les activitats saludables, és important optar per aquelles que ens agradin, buscar ajuda professional i no utilitzar l’alimentació per a combatre els estats emocionals adversos, sinó com el que és: una forma de tenir cura del nostre cos i la nostra ment. Com més aviat  comencem a millorar els nostres hàbits més aviat en veurem els resultats.

Darrera actualització: 22.04.2022 | 15:52