II Jornades de Memòria Històrica Local, una mirada al passat

Divendres, 4 de novembre de 2022 a les 10:00

L'Ajuntament organitza les II Jornades de Memòria Històrica Local els dies 12 i 13 de novembre, donant continuïtat a les que es van celebrar el 2020. Les jornades d'enguany aprofundiran en les conseqüències de la Guerra Civil i com aquests fets van influir en l'educació i la societat de la postguerra.

Amb aquestes jornades la regidoria de Patrimoni vol recuperar el passat històric del municipi a través del relat dels seus protagonistes, les persones que ho han viscut i que són un testimoni de primer ordre, per donar a conèixer i preservar la memòria d'aquesta part de la nostra història contemporània.

Les jornades s'inauguraran el dissabte 12 de novembre en un acte que es celebrarà a les sis de la tarda al Centre Cívic Can Baruta, on també es podrà visitar l'exposició itinerant "Vencedors i vençuts" del Memorial Democràtic. I a continuació, el Josep Padró i la Montserrat Vilajuliu recordaran l'escola de postguerra, amb la conferència "Memòria de les escoles: una educació en blan i negre". Al col·loqui posterior també intervindran l'Elvira Prieto, la Consol Sàbat i la Dolors Solé.

El diumenge 13 de novembre al matí l'Agrupació Escolta i Guia Joan I i l'Esplai Greska ens ensenyaran els jocs a què jugaven els nostres avis a la plaça de les Vinyes. I a la tarda, es projectarà el documental "Memòria de Santa Coloma de Cervelló: festes, tradicions i convivència" al Teatre de l'Ateneu Unió.

Les II Jornades de Memòria Històrica Local estan organitzades per la regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, i compten amb la col·laboració de l'Ateneu Unió, l'Agrupació Escolta i Guia Joan I, l'Esplai Greska i el Memorial Democràtic.

Programa:

Dissabte 12 de novembre a les 18.00 h
Inauguració de les II Jornades de Memòria Històrica Local i de l’exposició itinerant del Memorial Democràtic “Vencedors i vençuts”
AL CENTRE CÍVIC CAN BARUTA

Dissabte 12 de novembre a les 18.30 h
Conferència. “Memòria de les escoles: una educació en blanc i negre”
AL CENTRE CÍVIC CAN BARUTA
A càrrec de Josep Padró i Montserrat Vilajuliu
Col·loqui posterior amb la participació d’Elvira Prieto, Consol Sàbat i Dolors Soler.

Diumenge 13 de novembre a les 12.00 h
Jocs tradicionals
A LA PLAÇA DE LES VINYES
Activitat infantil. Amb la col·laboració de l’Agrupació Escolta i Guia Joan I i de l’Esplai Greska.

Diumenge 13 de novembre a les 18.00 h
Projecció del documental “Memòria de Santa Coloma de Cervelló: Festes, tradicions i convivència”
AL TEATRE DE L’ATENEU UNIÓ DE LA COLÒNIA GÜELL
Tot seguit, ball amb el duet Fase 2

Darrera actualització: 07.11.2022 | 13:33