Intervenció arqueològica al cim del Montpedrós per estudiar la Torrassa i el Castellnou de Cervelló

Dilluns, 22 de març de 2021 a les 10:00

Gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i atès l’interès històric i patrimonial, s’ha iniciat una prospecció arqueològica de les restes del mur del Castellnou de Cervelló i la Torrassa in situ. Per tal d’obtenir imatges amb qualitat suficient, el dilluns 22 de març començaran els treballs de desbrossament del perímetre que envolta aquestes estructures.

La vegetació ha guanyat terreny i fins i tot s’han inserit en els murs des segle XIII. Així que, alhora que condicionem el terreny perquè els arqueòlegs puguin fer la seva feina, aprofitem per retirar l’arbustiu invasiu. Per assegurar les zones que han quedat exposades, s’hi ha instal·lat pilones de fusta.

L’estudi arqueològic consisteix en una prospecció amb georadar i una fotogrametria. A partir de la informació que en resulti, es podrà determinar si les restes conservades al subsòl són d’interès per a ser excavades.

Confiem poder exposar els resultats d’aquest estudi durant aquest mateix any. Teniu més informació sobre aquest jaciment arqueològic al Mapa de Patrimoni Cultura, en aqust enllaç.

Darrera actualització: 23.03.2021 | 07:29