Ja és vigent l’Ordenança sobre l’ús de patinets elèctrics i VMP

Dilluns, 29 de març de 2021 a les 09:00

Divendres 26 de març va entrar en vigor la nova ordenança municipal que regula la manera en què han de circular per l’espai públic els patinets elèctrics, les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal.

La nova normativa municipal té com a objectiu ordenar la circulació cada cop més habitual d’aquests tipus de vehicles, facilitar la convivència entre les diferents opcions de mobilitat al municipi i harmonitzar la normativa amb altres municipis i ciutats de l’àrea metropolitans a l’espera dels canvis normatius previstos en l’àmbit estatal.

Durant aquest mes s’estan fent xerrades a l’Institut Montpedrós per part de la policia local i ben aviat començarà una campanya comunicativa per fer arribar a la ciutadania el contingut de l’ordenança.

Què son els VMP i com utilitzar-los

L’ordenança municipal diu que els VMP són vehicles d’una o dues rodes, monoplaça, amb motor elèctric i una velocitat compresa entre els 6 i els 25 km/h. Patinets elèctrics, plataformes de dues i d’una roda i segway.

Per utilitzar-los s’han de tenir més de 16 anys, i no és necessària una autorització administrativa ni tampoc una assegurança obligatòria. S’ha de circular per la calçada de carrers amb la velocitat limitada a 30 km/h, indicar les aturades i els canvis de trajectòria, i portar llums o elements reflectants a la nit. També s’aconsella l’ús del cas. Per contra, no poden portar més d’una persona ni circular per al vorera, a excepció de les que tenen més de 4,5 metres d’ample, i sempre a una velocitat inferior als 10 km/h i respectant la prioritat dels vianants. Tampoc es poden fer servir mòbils ni auriculars quan se circula.

En cas d’incompliment de la normativa  es podrien imposar sancions de 80 a 200 €.

Darrera actualització: 31.03.2021 | 12:24