La Marató de TV3 arriba a Santa Coloma de Cervelló

Dijous, 14 de desembre de 2023 a les 12:00

Entitats i Ajuntament organitzen una programació solidària entre el 15 i el 17 de desembre

Un any més, el nostre municipi se suma a La Marató de TV3, una iniciativa solidària dirigida a donar visibilitat a la investigació mèdica i que enguany està dedicada a la salut sexual i reproductiva. Amb aquest motiu, Santa Coloma de Cervelló acollirà diverses propostes obertes a tots els públics del 15 al 17 de desembre, i les quals es poden consultar al programa adjunt en aquesta mateixa pàgina.

El veïnat que no hi pugui assistir, però desitgi participar econòmicament amb una donació, pot tramitar-la en línia. La quantia final s’entregarà a la televisió pública catalana en nom de la vila.

Programació

L’Ajuntament i les entitats locals han treballat conjuntament per organitzar una programació d’activitats que es desenvoluparan a diversos espais municipals al llarg del pròxim cap de setmana.

En primer lloc, el Centre de Recursos Juvenils Can Carletes rebrà el 15 de desembre la visita de la Sex Truck, una caravana pedagògica dedicada a l’educació sexual i afectiva, la qual estarà oberta de 17.30 a 20.30 hores, amb la col·laboració entre el consistori i la Diputació de Barcelona. L’endemà, 16 de desembre, el vehicle tornarà al poble; en aquesta ocasió, estarà col·locat a la plaça del Pi Tallat d’11 a 14 hores, i de 16 a 19 hores.

El mateix dia 16, la Colònia Güell serà escenari de la Fira de Nadal 2023, a on es durà a terme un espectacle de música solidària acompanyada pel tradicional Tió, organitzat per La Txaranga, i què es desenvoluparà entre les 11.30 i les 13 hores. Durant la jornada, de 10 a 14 hores, la ciutadania també podrà participar en una venda de llibres de segona mà. Els guanys obtinguts es destinaran a La Marató, amb el suport de l’Associació Comissió de Festes Majors. 

A més, s’organitzaran tallers d’11 a 14 hores al Centre Cívic Can Baruta a càrrec dels Geganters i Grallers de Santa Coloma de Cervelló, dels Dracs i Diables de la Colònia Güell i de Toquikitoqui Batucada. L’activitat s’allargarà a la tarda, ja que de les 17 a les 20 hores, l’Ateneu Unió acollirà una sessió oberta de ball country a la qual pot participar tothom per un donatiu de 7 €.  D’altra banda, el 16 de desembre serà el límit per participar en la cistella solidària per La Marató disponible a la Biblioteca Municipal Pilarin Bayés.

El 17 de desembre al migdia serà el torn d’un Vermut Solidari amb FiraVins al Centre Cívic Can Baruta a càrrec de la Comissió FiraVins. El dia també estarà dedicat a les arts escèniques perquè l’Ateneu Unió preveu oferir a partir de les 18 hores un programa d’espectacles que comptarà amb la participació de l’alumnat de teatre de la Societat Recreativa i de la gent gran. En concret, el jovent del curs teatral protagonitzarà les obres ‘SexEmbuts’ i ‘Investigadors Vivents’, mentre que les persones sòcies de la Coral dels Avis de la Colònia Güell i del Casal de la Gent Gran de Santa Coloma de Cervelló oferiran al públic ‘Coral Casalenca’, ‘Ball en línia’ i ‘Memory Songs’. Aquesta activitats són possibles gràcies a la feina de l’Ajuntament, la Societat Recreativa, l’Ateneu Unió, l’Escola de Música SIFaSol, i dels col·laboradors Jordi Ribas i Josep Sàbat-Nano.

Darrera actualització: 15.12.2023 | 10:13