La millora de l’enllumenat públic suposa una reducció del 20% en el seu consum

Dilluns, 9 d'octubre de 2023 a les 09:00

Actualment, el 100 % dels punts de la xarxa d’enllumenat dels nostres espais públics ja funciona amb tecnologia de LED.

Al llarg de l’any passat i d’aquest 2023, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha impulsat diverses actuacions per a continuar la renovació de l’enllumenat municipal, amb la voluntat de millorar la il·luminació dels espais públics, reduir-hi la contaminació lumínica i, alhora, reduir també el consum elèctric que es deriva de l’enllumenat. Concretament, s’ha procedit a la substitució de lluminàries convencionals per altres que funcionen amb LED —les quals constitueixen ja el 100 % de la xarxa— i s’han re- La millora de l’enllumenat públic suposa una reducció del 20 % en el seu consum forçat els punts on fins al moment hi havia una il·luminació escassa.

Menys consum

La substitució de lluminàries per altres de menys consum ha permès constatar ja una reducció considerable del consum elèctric. En concret, entre els consums del gener —un mes en el qual es fa servir durant més temps l’enllumenat— del 2022 i del gener del 2023 el resultat és d’una reducció de 20.376 KW, que equival a un 20 % menys. De manera paral·lela, actualment es treballa en l’optimització de les potències contractades per a reduir la factura energètica que assumeix el municipi.

Pel que fa al reforç de punts amb baixa il·luminació que s’ha fet al llarg d’aquest 2023, cal destacar la il·luminació amb LED de la vorera que es va crear a tocar de la zona agrícola durant les obres de la carretera BV-2002 i la desena d’actuacions, amb una inversió municipal de 62.000 euros, que s’han dut a terme a diversos carrers de la població.

Tots aquests treballs al voltant de l’enllumenat han suposat una despesa superior als 200.000 euros aportats per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Un 40 % d’estalvi energètic a l’Escola Colònia Güell

Des del mes de febrer d’enguany, l’Escola Colònia Güell compta amb plaques fotovoltaiques en funcionament. Aquest dispositiu permet que en els dies assolellats el centre cobreixi el 100 % de les seves necessitats i fins i tot pugui abocar l’excedent a la xarxa i rebre-hi una compensació econòmica. Si es compara la facturació energètica en un període de cinc mesos entre l’any passat, 2022, i l’actual, 2023 (ara que les plaques estan en funcionament), s’ha aconseguit una reducció del 40 % en les factures.

Darrera actualització: 02.10.2023 | 14:23