La recollida d’escombraries porta a porta, un model d’èxit

Dilluns, 4 d'octubre de 2021 a les 10:00

Actualment, en més de 222 pobles i ciutats de Cata-lunya es recullen els residus porta a porta. D’aquests, 108 han fet el canvi de sistema en els darrers cinc anys. La principal raó d’aquest creixement són els bons resultats obtinguts en la recollida selectiva de residus, i és que, segons les dades de l’Agència de Re-sidus, 92 dels 100 municipis amb millors xifres en aquest àmbit han implementat el sistema «porta a porta». 

En totes aquestes poblacions, els resultats de recollida selectiva se situen per sobre del 70 %, amb casos destacats com el del Berguedà, on els 12 municipis que practiquen aquest sistema reciclen un 80,65 % dels seus residus de forma selectiva.

A Santa Coloma, aprofitant el venciment del con-tracte del servei de recollida de residus, s’ha vist l’oportunitat de canviar el sistema actual per un de més òptim i eficient, amb l’objectiu de complir amb les normatives ambientals en matèria de residus. Per tal de donar a  conèixer les particularitats del nou sistema, s’estan programant xerrades obertes a la població per a explicar els motius del canvi, resoldre dubtes sobre el model i rebre suggeriments. 

Parlem del porta a porta

Dimecres 6 d'octubre a les 19.00 h
Al Casal Municipal de Sant Roc

La propera reunió informativa per a donar a conèixer aquest model de recollida tindrà lloc el 6 d’octubre, a les 19 hores, al casal municipal de Sant Roc.
Cal inscripció prèvia a scc.mediambient@santacolomadecervello.cat

Darrera actualització: 04.10.2021 | 14:41