L’Ajuntament aprova el Protocol local per a l’abordatge integral de la violència masclista

Divendres, 30 de juny de 2017 a les 08:00

El Ple Municipal del 29 de juny ha aprovat el Protocol local per a l’abordatge integral de la violència masclista, un document que defineix un seguit de mesures per avançar en la prevenció, millorar la detecció dels casos de violència, i oferir a les dones una atenció adequada, assegurant la seva protecció i acompanyant-les en el seu procés de recuperació.

Tot això, garantint el treball en xarxa i de manera coordinada dels diferents serveis municipals i comarcals implicats.

Aquest protocol ha estat elaborat per una comissió tècnica formada per professionals dels diferents serveis municipals que treballen amb dones al nostre municipi, com són Salut, Educació, Joventut, Serveis Socials, Policia Local, personal del CAP de Santa Coloma de Cervelló i del Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva, i Mossos d’Esquadra. La Comissió tècnica ha treballat durant gairebé vuit mesos, i les reunions han estat coordinades per la Diputació de Barcelona i la Regidoria d’Igualtat, i han estat dirigides per la Montse Plaza i Aleu, de l’Associació Conexus. Atenció, formació i investigació psicosocials.

El protocol sorgeix de la necessitat de revisar, actualitzar i ampliar el circuit d’atenció a dones en situació de violència masclista que ja existia al municipi, i dotar-lo d’un marc d’actuació més ampli i amb una visió integral. El document és un manual d’actuació, i defineix un circuit local d’intervenció que identifica les accions que s’han de desenvolupar en cada moment i atribueix a cada servei les actuacions que li corresponen davant un cas de violència masclista.

900 900 120
Contra la violència masclista Atenció 24h

Que la por no t’impedeixi denunciar-ho. A l’altre costat del telèfon d’emergències no només està el final del maltractament, està la vida que has deixat de viure. Posa-li fi per tenir un principi.

Darrera actualització: 09.02.2018 | 16:41