L'Ajuntament aprova una moció sobre les persones desaparegudes sense causa aparent

Dimecres, 6 de març de 2019 a les 09:00

El ple de l'Ajuntament celebrat el 28 de febrer ha aprovat per unanimitat una moció sobre les persones desaparegudes sense causa aparent presentada pels grups de Progrés, ERC, PDcat i PSC, i s'ha adherit a la declaració del dia 9 de març com a Dia de les persones desaparegudes sense causa aparent.

Amb l'aprovació de la moció, l'Ajuntament vol mostrar la seva solidaritat i donar suport a les associacions de familiars de persones desaparegudes, en especial a l'Associació de Familiars de Desapareguts i Desaparegudes (Afades Barcelona), recentment creada i amb seu social al nostre municipi, i posa de manifest la seva voluntat d'incorporar, en la mesura del possible, aquesta problemàtica a l'agenda política i social de l'Ajuntament i del municipi.

La moció demana al Govern de la Generalitat que reforci i aposti per continuar treballant en aquest àmbit, millorant la coordinació institucional per a la investigació i recerca de les persones desaparegudes i l'atenció i suport als seus familiars, i insta a les Corts Generals l'elaboració del Estatuto de la Persona Desaparecida, per tal de dotar de drets a les persones desaparegudes i als seus familiars, millorar els mecanismes de cerca de les persones desaparegudes i els protocols d'actuació de tots els agents que intervenen en la cerca. També es fa necessari incorporar la figura del desaparegut en les competències de l'atenció a les víctimes en seu judicial i la consideració dels familiars de persona desapareguda com a víctimes.

A Catalunya es produeixen cada any un important nombre de desaparicions de persones, que superen les 3.000 denúncies anuals. La desaparició d'una persona és una situació que, més enllà de les conseqüències per a la persona desapareguda, causa una gran angoixa i incertesa als seus familiars i una enorme sensació d'inseguretat, que afecta milers de persones al nostre país.

Darrera actualització: 06.03.2019 | 12:36