L’Ajuntament aprova una nova línia d’ajuts per a famílies afectades per la crisi de la COVID-19

Dimarts, 4 de de maig de 2021 a les 10:00

L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha aprovat en el Ple Municipal d’abril les bases que regulen la concessió d’ajuts extraordinaris a famílies del municipi que s’han vist afectades per la crisi econòmica provocada per la COVID-19. L’Ajuntament hi destinarà a aquesta nova línia d’ajuts un total de 150.000 € del pressupost municipal d’aquest any dins del seu programa “Santa Coloma amb tu”.

Aquests ajuts van destinats a famílies en què algun dels seus membres estigui o hagi estat afectat per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a conseqüència de la suspensió total o parcial del seu contracte de treball, o bé hagi estat acomiadat. També es destinarà a famílies en què algun dels seus membres hagi patit la reducció o el cessament de l’activitat com a professional autònom.

Aquest ajut consistirà en una aportació econòmica de 300 € per família, que es carregarà en una targeta moneder que s’haurà d’utilitzar per adquirir productes o serveis a establiments del municipi. Amb aquesta targeta moneder les famílies podran adquirir aliments, roba i productes de farmàcia i perruqueria. També serveis sanitaris com logopèdia, psicologia, ortopèdia, fisioteràpia; serveis formatius de reforç escolar, música, idiomes, llibres i material escolar, així com altres activitats o serveis adreçats a les famílies. També aliments per a consumir en bars i establiments de restauració. L’única limitació serà la compra de begudes alcohòliques, tabac, altres articles de fumador, loteries o jocs d’atzar.

Quan es podrà demanar aquest ajut?

Un cop aprovades definitivament les bases reguladores, l’Ajuntament publicarà la convocatòria d’ajuts i serà aleshores quan les famílies podran sol·licitar l’ajut. Es preveu que el termini de sol·licitud comenci a principis de juny d’enguany. Aquesta informació es publicarà a les xarxes socials i al web de l’Ajuntament. També podeu demanar informació a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (Telèfon: 93 645 07 00). 

Unes ajudes que revertiran en el comerç local

Aquesta campanya de suport a les famílies també té com a objectiu ajudar el comerç local, un sector que també ha patit molt les conseqüències econòmiques de la pandèmia. L’objectiu doncs és que aquestes ajudes econòmiques reverteixin finalment en el comerç local i de proximitat i que es puguin beneficiar el màxim nombre de comerços i establiments del nostre municipi.

L’atur registrat al municipi puja un 22,9 % en un any

L’impacte econòmic de la crisi sanitària sobre les famílies de Santa Coloma de Cervelló ha provocat que el nombre de persones en situació d’atur hagi registrat un increment del 22,9% en un any, passant de 293 persones inscrites a l’atur el desembre de 2019 a 360 el desembre de 2020. 

Especialment preocupant és l’augment del nombre de demandants d’ocupació, que en menys d’un any ha sofert un increment del 263,3%. El febrer del 2020 constaven com a sol·licitants d’ocupació 361 persones, mentre que el desembre del 2020 el número havia augmentat fins a 1.214. Aquesta dada és especialment rellevant perquè incorpora les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO)
(Font: Observatori Comarcal Baix Llobregat). 

Darrera actualització: 04.05.2021 | 11:49