L’Ajuntament contractarà dos nous Agents Cívics per afavorir l’ús responsable dels espais públics

Dimecres, 4 de novembre de 2020 a les 12:00

L’Ajuntament està ultimant el procés de selecció i contractació de dos nous Agents Cívics que treballaran a peu de carrer afavorint l’ús cívic dels espais públics i vetllant perquè es compleixen les normes de convivència. 

Els agents començaran el seu treball el pròxim 15 de novembre, i la seva principal funció serà conscienciar en l’ús responsable i respectuós de l’espai públic, en el respecte vers els veïns i veïnes, i ara també amb la situació de pandèmia, recordar i vetllar pel compliment de les normes vigents en matèria de salut pública per a la contenció del brot de la COVID-19. També assessoraran, informaran i facilitaran material divulgatiu sobre salut a la ciutadania i als comerços del municipi. 

Els agents cívics treballen principalment informant i conscienciant, i també, si és necessari, amonestant verbalment les conductes incíviques i gestionant-les amb el corresponent departament municipal. 

Els agents cívics també faciliten informació d’interès pràctic sobre els recursos, equipaments i serveis del municipi; comuniquen als serveis tècnics anomalies i desperfectes que detectin a la via pública o als equipaments per a la seva reparació o substitució; recullen queixes i suggeriments de la ciutadania; vetllen pel correcte compliment de les ordenances municipals de tinença d’animals de companyia, convivència ciutadana i sorolls; i en definitiva, donen suport al programa de mesures alternatives a la sanció econòmica. 

La contractació dels dos Agents cívics es realitza dintre del programa de Plans d’Ocupació, destinat a promoure la contractació laboral de persones aturades per a la realització d’actuacions de caràcter temporal i d’interès general i social. En aquesta contractació s’ha volgut promoure la contractació de persones joves aturades, i la convocatòria s’ha adreçat aquesta vegada a persones joves amb edats compreses entre els 20 i 35 anys, tal com es contempla en el Pla Local de Joventut 2020-2025 recentment aprovat. 

L’Àrea Metropolitana de Barcelona subvenciona el cost salarial i de Seguretat Social derivada de la contractació laboral de persones aturades.

Darrera actualització: 17.11.2020 | 16:59