L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló dona suport i se suma a la vaga feminista del 8 de març

Dijous, 7 de març de 2019 a les 20:15

La Vaga Internacional de Dones és una iniciativa de les feministes de diferents països del món i a Catalunya la convoquen el conjunt del Moviment Feminista i els sindicats majoritaris.

El Ple Municipal del passat mes de febrer va aprovar la Declaració següent:

Declaració suport a la vaga feminista del 8 de març de 2019

L’AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE CERVELLÓ DONA SUPORT I SE SUMA A LA VAGA FEMINISTA DEL 8 DE MARÇ

Denunciem l’opressió que viuen les dones arreu del món, i les desigualtats que patim a la nostra societat.

El proper 8 de març, el moviment feminista d’arreu del món convoca una vaga per fer visibles els nostres treballs, les nostres demandes i els nostres drets.

És una vaga que va més enllà del que tradicionalment s’identifica com a vaga laboral, perquè la participació de les dones és activa a totes les esferes de la vida. Per tant, aquesta vaga ha d’assolir també altres àmbits: el de les cures, el de les tasques domèstiques, el consum, la vida estudiantil i l’associativa.

Vol posar de manifest les desigualtats i precarietats en el treball assalariat, les cures, el consum, l’exercici dels drets, la formació i la participació ciutadana així com les diferències que travessem alguna de nosaltres segons la procedència, la classe, l’edat, l’orientació sexual, la identitat de gènere i les capacitats. 

Les dones i els homes que ens sumem a la vaga feminista ho fem perquè no podem acceptar, ara i avui, ni una sola víctima més de violència masclista, les desigualtats retributives per a igual treball, els sostres de vidre en la vida pública i  empresarial, les pensions desiguals entre homes i dones, la desigualtat en la distribució de les tasques de criança i les cures, els models heteropatriarcals i el masclisme que encara impregna bona part de la nostra societat. 

Ens sobren els motius per adherir-nos-hi i així ho fem com a AJUNTAMENT, convidant a tota la CIUTADANIA a participar de forma activa en les diferents formes de mobilitzacions en suport de la iniciativa.
 
En les franges d’aturada laboral establertes no es realitzaran actes públics ni institucionals per tal de posar de manifest el nostre suport a la vaga.

Darrera actualització: 07.03.2019 | 16:02