L'Ajuntament demana a la Generalitat ajudes socials i econòmiques per als centres d'estètica i restauració

Dimecres, 21 de d’octubre de 2020 a les 11:30

L'Ajuntament ha traslladat a la Generalitat de Catalunya la seva preocupació pel tancament dels centres d'estètica, bars i restaurants i per les conseqüències econòmiques, laborals, socials i psicològiques que hauran d'afrontar els propietaris i els treballadors i treballadores d'aquests establiments.

En una carta que l'alcaldessa, Anna Martínez, ha adreçat al vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, l'Ajuntament ha demanat a la Generalitat de Catalunya ajudes socials i econòmiques per a aquests establiments que s'han vist obligats a tancar donant compliment a les darreres mesures sanitàries aprovades per la Generalitat.

En la seva carta, l'alcaldessa de Santa Coloma recorda que molts d'aquests establiments són negocis familiars que "han fet un esforç ingent per adaptar-se a la nova realitat i poder seguir treballant, realitzant la seva feina amb totes les mesures de prevenció i higiene per tal d'evitar la propagació del virus, amb la corresponent destinació de recursos per fer-ho possible". I alerta que, després de tot l'esforç per reprendre l'activitat un cop passats els mesos de confinament i incertesa "ara aquest nou paquet de mesures pot acabar d'enfonsar a aquestes petites empreses".

Cal recordar que els propietaris i propietàries d'aquests negocis han de seguir pagant despeses com lloguers i subministraments, tot i no poder desenvolupar la seva activitat comercial, i tant propietaris com treballadors i treballadores han de seguir mantenint les seves despeses quotidianes per tenir una vida digna.

Des de l'inici de la pandèmia, i per tal d'ajudar al comerç local, el consistori ha realitzat diferents accions des de diferents departaments: habilitació dels espais per mantenir les mesures de seguretat; aprovació de subvencions; repartiment de cartes, infografies; campanya "Ara més que mai amb el comerç local, amb cartelleria i la producció d'un vídeo promocional per fomentar el comerç de proximitat. També s'han donat facilitats tant a les persones com als negocis per conèixer tota la informació necessària per al que respecta a la situació social i sanitària, entre altres accions.

Davant una situació de rebrot i donades les noves mesures restrictives, és necessari que la Generalitat de Catalunya aprovi ajudes socials i econòmiques destinades a pal·liar els grues problemes que estan afrontant aquests establiments.

Darrera actualització: 21.10.2020 | 11:51