L’Ajuntament es suma avui a la commemoració del Dia Internacional per l’alliberament LGTBI

Dimecres, 28 de juny de 2023 a les 11:00

Un any més, l’Ajuntament se suma a la commemoració avui 28 de juny d’aquesta diada per reivindicar el compromís institucional i de la ciutadania per la lluita pels drets i llibertat del col·lectiu LGTBI+.

El passat dilluns el jovent del poble va fer diverses accions per visualitzar aquest compromís amb el col·lectius LGTBI+. Convocats per les regidories de Joventut i de Polítiques d’Igualtat van pintar amb els color de la bandera LGTBI+ les escales del costat de la Biblioteca i la porta d’accés al recinte del CRJ Can Carletes, i van enllanar arbres de les places del Pi Tallat i de les Vinyes i van repassar els bancs que ja es van pintar l’any passat. I com ja és habitual, s’ha penjat la pancarta amb els colors de l’arc de Sant Martí a la barana de la plaça davant de l’Ajuntament.

A Especial Biblioteques 28J, trobareu una àmplia selecció de recursos que han elaborat en col·laboració conjunta l’Oficina de les Dones i LGTBI i la Xarxa de Biblioteques Municipals:

L’Ajuntament comparteix la Declaració institucional amb motiu del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+, que ha aprovat el departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. En aquesta declaració reivindiquem el dret de les persones a ser com vulguin ser i a poder viure la seva identitat amb plenitud en totes les etapes de la vida, sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències. Uns drets que han d’interpel·lar el conjunt de la societat, perquè s’exerceixin i es defensin de manera col·lectiva.

Per últim, us recordem que el Servei d’Atenció Integral Baix Llobregat atén qüestions sobre diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere. Ofereix una atenció integral a les persones LGBTI donant suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits.

Darrera actualització: 28.06.2023 | 12:11