L’Ajuntament facilita l’accés a la copa menstrual

Dimecres, 17 de novembre de 2021 a les 10:00

La campanya està destinada a donar un enfocament saludable a la menstruació i, alhora, a reduir tant la generació de residus com la despesa econòmica.

La meitat de les persones del món passa menstruant entre 3 i 5 dies cada mes durant uns 30 o 40 anys la qual cosa representa entre 3 i 7 anys, de la seva vida, i la majoria de dones ho fan, a més, provant que passi desapercebut. A la falta de normalització d’aquesta situació se sumen els aproximadament 136 kg de residus que genera cada dona utilitzant i rebutjant, com a mínim, 4.800 compreses o tampons en els períodes de menstruació, amb el consegüent impacte mediambiental i econòmic.

Amb la voluntat de crear una visió saludable sobre la menstruació i de reduir altres efectes associats, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha iniciat una campanya destinada a donar a conèixer l’ús de la copa menstrual. Així, s’impartiran tallers a l’institut i s’hi repartiran copes a les ciutadanes interessades a provar-les que assisteixin al que hi ha previst per al dia 24 de novembre; també se’n faran arribar a dones ateses pels Serveis Socials a través de l’entitat Aliments Solidaris.


Demanda veïnal

La campanya ve a donar resposta també a una plataforma veïnal que plantejava al consistori que oferís una mesura compensatòria a l’IVA dels productes d’higiene femenina d’un sol ús, sobre els quals no s’aplica l’IVA reduït.

Taller sobre menstruació sostenible
A càrrec de CYCLO
Dimecres 24 de novembre, a les 18:30 h
A la Biblioteca Pilarin Bayés
Inscripcions: scc.mediambient@santacolomadecervello.cat

S’entregarà una copa menstrual a les dones queassisteixin al taller.

Organitza: Ajuntament. Regidories de Salut, Medi ambient i Igualtat.

Darrera actualització: 19.11.2021 | 16:29