L’Ajuntament i Aigües de Barcelona signen un protocol de col·laboració de pobresa energètica

Divendres, 30 de juny de 2017 a les 09:00

El passat dia 26 d’abril de 2017, el Regidor de Serveis Socials, Sr. Ramon Vílchez i el Director General d’Aigües de Barcelona, Sr. Ignacio Escudero, van signar un protocol per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica.

L’objectiu del protocol és fixar el procediment per a garantir el subministrament d’aigua en els casos d’impagament per manca de recursos econòmics. Per tal de garantir el consum d’aigua a persones i/ o unitats familiars en situació de risc d’exclusió residencial, Aigües de Barcelona sol·licitarà als Serveis Socials municipals un informe de valoració de la situació d’exclusió residencial d’aquestes famílies. En el cas que els serveis socials indiquin que es tracta d’una persona o d’una unitat familiar vulnerable, amb els supòsits que estableix la Llei 24/2015, la companyia garantirà el subministrament d’aigua. Tanmateix, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló participa del Fons de Solidaritat d’Aigües de Barcelona, el qual permet ajudar al pagament del consum d’aigua a les famílies amb dificultats. 

Durant l’any 2016, s’han concedit 102 subvencions que han suposat un total de 5.662 €, i en el primer quadrimestre del 2017 s’han concedit 52 subvencions que han suposat un total de 2.900 € en concepte d’ajudes.

Darrera actualització: 09.02.2018 | 17:07