L’Ajuntament impulsa un Acord de Municipi per minimitzar l’impacte de la COVID-19

Dimecres, 31 de març de 2021 a les 10:30

L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha impulsat l’Acord de Municipi, un instrument de treball i de consens que reuneix agents polítics, socials i econòmics amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de la crisi provocada per la COVID-19, assolir la reactivació econòmica local i garantir els drets de la ciutadania, posant èmfasi en el suport a les persones més vulnerables. El lema és recuperar-nos, cuidar-nos i preparar-nos per a un futur millor.

Els efectes de la pandèmia són d’enorme impacte, també a Santa Coloma, amb un augment de l’atur que ha afectat directament a persones i famílies del poble i també l’economia; dificultats per a la viabilitat de negocis, afectant el teixit comercial i d’activitat econòmica local; aturada de les activitats culturals, afectant la viabilitat d’algunes entitats i la cohesió social; i complexitat en el funcionament dels centres educatius, afectant les oportunitats d’accés a una educació de qualitat i amb les millors condicions per a tot l’alumnat.

To això, en un context especialment complex davant reptes com l’emergència climàtica, la persistència de les desigualtats i la governança global, qüestions que no són alienes al món local i tampoc a Santa Coloma i la seva gent.

Aquests desafiaments requereixen un treball ampli, de la suma d’esforços i de l’acció valenta per debatre, acordar i emprendre les transformacions necessàries per avançar vers un poble resilient, sostenible, cohesionat, solidari i just. Cal una visió, una aposta estratègica, i un pla que agrupi el màxim d’actors, faciliti el compromís del conjunt de la ciutadania i encari un futur pròsper mantenint un ull en el futur i intentant resoldre les necessitats presents.

Amb aquests objectius, l’Acord de Municipi que ha impulsat l’Ajuntament ha creat una estructura amb dues comissions de treball, Atenció a les persones, una, i Reactivació econòmica, l’altra, que ja han començat a treballar i que es reuneixen periòdicament per tractar cada un dels blocs proposats i consensuar propostes de millora i accions de treball en l’àmbit local. 

La Comissió d’Atenció a les persones centrarà el seu treball en els blocs de Joventut, Cultura i Esports; Igualtat, Educació, Solidaritat i Cooperació; Serveis Socials i Gent Gran; Salut; Habitatge i Espais i equipaments públics. La Comissió de Reactivació econòmica tractarà l’Ocupació; Teixit comercial i empresarial i  Consum responsable, transició verda i turisme.

Aquestes comissions les formen representants de les diferents forces polítiques amb representació a l’Ajuntament, responsables polítics i personal tècnic de les diferents àrees de govern, així com agents socials i econòmics del municipi i la comarca. 

Darrera actualització: 31.03.2021 | 10:29