L’Ajuntament inicia una campanya per reduir la presència d’excrements de gos en els espais públics

Dimarts, 16 de març de 2021 a les 09:00

El Departament de Salut de l’Ajuntament ha iniciat una campanya per conscienciar les persones propietàries de gossos de la importància de recollir-ne els excrements dels espais públics. La campanya es duu a terme amb el suport dels Agents Cívics, que  informen les persones que circulen amb animals de companyia i els facilita gratuïtament bosses higièniques per a la recollida de les deposicions.

L’incivisme d’algunes persones propietàries que no recullen les deposicions dels seus animals de companyia provoca que carrers i altres espais públics estiguin plens d’excrement que ocasionen molèsties a la resta de la ciutadania i provoquen insalubritat, ja que  són focus de plagues i paràsits que poden afectar les persones i altres animals.   

Actualment hi ha prop de 700 gossos censats al municipi. Per què hi hagi una bona convivència i unes condicions òptimes de salubritat, l’Ajuntament recorda a les persones propietàries que tenen la responsabilitat de mantenir nets i lliures d’excrements els espais públics. 

Finalment recordar que l’Ordenança municipal de tinença d’animals de companyia estableix l’obligació de recollir les deposicions dels gossos i fixa multes de 401 a 1.000 € per a les persones que no ho facin.

Darrera actualització: 16.03.2021 | 09:45