L’Ajuntament ofereix mesures alternatives a les sancions econòmiques

Dimarts, 14 de febrer de 2023

El programa busca conscienciar la persona infractora i evitar-ne la reincidència d’una manera més efectiva que amb multes.

Tal com recollia l’Ordenança de convivència ciutadana, aprovada pel Ple Municipal l’any 2015, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha posat en marxa el seu programa de Mesures Alternatives a la Sanció Econòmica (MASE): així, des d’aquest 2023, ja es disposa d’una alternativa —de caràcter educatiu i comunitari— a les multes.

L’objectiu últim és conscienciar les persones infractores d’una manera més efectiva, alhora que es fomenten valors com la cohesió social i el civisme, el compromís, el respecte i la responsabilitat de les veïnes i els veïns amb el seu entorn immediat.

Un pla de treball individualitzat

L’accés a aquest programa es proposa des de l’Ajuntament, que estudia en primer lloc si la persona que ha comès la infracció compleix els requisits necessaris per a adherir-s’hi de manera voluntària. Per a fer-ho, rebrà un avís informatiu sobre aquesta possibilitat i haurà d’emplenar un document de sol·licitud per a adherir- se a les Mesures Alternatives a la Sanció Econòmica. La feina d’elaboració d’aquest programa s’ha dut a terme gràcies a la participació, al llarg del passat 2022, de diferents departaments municipals: Joventut, Seguretat Ciutadana i Convivència, Serveis Territorials, Serveis Socials i Educació.

A més, aquest grup ha rebut el suport i la formació necessaris per part de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 13.02.2023 | 14:14