L'Ajuntament penja un llaç lila per la celebració del Dia Mundial del Lupus

Dilluns, 10 de maig de 2021 a les 10:00

Avui l'Ajuntament s'ha afegit a la celebració del dia mundial del lupus, i per aquest motiu ha col·locat a l'exterior de l'edifici un llaç lila, color que identifica aquesta malaltia.

El lupus és una malaltia crònica de tipus autoimmune. El sistema immunitari erròniament identifica les cèl·lules pròpies com a estranyes i produeix anticossos que lesionen els teixits i els òrgans propis.
Això pot perjudicar diverses parts del cos, com ara: les articulacions, la pell, els ronyons, ell cor, ells pulmons, ells vasos sanguinis, el cervell.

Els malalts de lupus pateixen quadres o brots en què els símptomes s'agreugen. Aquests brots poden ser desencadenats per factors com l'estrès, la calor excessiva, alguns medicaments altres infeccions.
El 10 de maig se celebra el Dia Mundial del Lupus amb l'objectiu de conscienciar sobre l'existència d'aquesta malaltia i de la importància de la detecció precoç i atenció sanitària per millorar la seva qualitat de vida

Lupus i coronavirus
Les persones afectades per lupus han d'extremar les precaucions enfront del Coronavirus, ja que d'una banda poden tenir diversos òrgans afectats pel lupus, i d'altra banda la infecció per coronavirus pot desencadenar episodis de lupus, a això cal afegir que el tractament amb medicaments immunosupressors que reben molts malalts fa que tinguin menys defenses per fer front a la infecció, amb la qual cosa aquesta pot ser molt més greu.

Les mesures que han d'adoptar són les mateixes que la resta de la ciutadania: mascaretes, distància, neteja de mans freqüent, ventilació... És recomanable utilitzar mascaretes de roba, especialment cotó.

Darrera actualització: 10.05.2021 | 12:27