L’Ajuntament planteja dues possibles ubicacions per a la nova zona d’esbarjo per a gossos

Divendres, 10 de maig de 2024

La proposta es va presentar dijous 9 de maig a la sessió de retorn del procés participatiu que ha impulsat l’Ajuntament per a pensar conjuntament amb la ciutadania els criteris de disseny i de gestió de la futura zona d’esbarjo per a gossos.

La proposta inicialment plantejada és traslladar l’actual zona d’esbarjo al Parc de Can Lluc, a l’av. de la Pau cantonada amb l’av. 11 de Setembre per tal d’alliberar l’espai del bosquet del cementiri on està ubicada actualment i facilitar la seva transformació en un espai d’estada i refugi climàtic vinculat als infants i les famílies de l’Escola Pla de les Vinyes i permetre la construcció de pisos dotacionals per a gent gran al costat del CAP.

Fruit del procés participatiu i de les opinions ciutadanes recollides, l’Ajuntament va plantejar a la sessió d’ahir la possibilitat de valorar una segona ubicació alternativa, en aquest cas a l’esplanada darrera del mur del cementiri. Aquesta nova proposta d’ubicació es troba en aquests moments en estudi, atès que cal valorar amb deteniment la seva viabilitat tècnica.

Pel que fa als criteris de disseny de la nova zona, les principals propostes plantejades per les persones propietàries de gossos han estat la segregació de la zona d’esbarjo en dos espais amb entrades diferenciades, assegurar ombra de qualitat, habilitar zones accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, assegurar que la il·luminació sigui suficient, instal·lació de mes fonts i papereres, també de bancs i alguns d’elles amb espatlleres.

Pel que fa als criteris de gestió, s’ha plantejat la redacció d’un reglament d’us i de convivència que tingui en compte aspectes com la seguretat, comportament i tinença responsable, manteniment i neteja, horaris, protocol per a la resolució de conflictes i accions de formació sobre convivència. També s’ha plantejat la creació d’una comissió ciutadana per a fer el seguiment de la creació de la nova zona.

Darrera actualització: 17.05.2024 | 10:57