L'Ajuntament posa en marxa «La Pasta Jove», els primers Pressupostos Participatius per a joves

Dijous, 17 de de febrer de 2022 a les 10:00

L’Ajuntament hi destinarà una partida de 7.500 €, corresponent al 50 % de la despesa prevista enguany per a activitats joves.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló posa en marxa un procés de pressupostos participatius dirigit exclusivament a persones d’entre 14 i 29 anys. Els i les joves proposaran i decidiran a quines activitats volen destinar 7.500 € del pressupost municipal d’activitats de la Regidoria de Joventut.

El pròxim divendres 18 de febrer, des de les 17 fins a les 20 h, l'equip de joventut instal·larà una carpa informativa al costat de la Biblioteca Pilarin Bayés per explicar als i les joves de quina manera s’hi poden presentar les propostes, que han de restringir-se a activitats i no poden ser ni implicar inversions. Durant els pròxims dies, l’equip municipal de l’àrea de Joventut també visitarà l’Institut Montpedrós per a presentar aquests pressupostos participatius.


El procés

Per a poder realitzar propostes, fins al 14 de març, cal inscriure’s a «La Pasta Jove» a través de la plataforma en línia Decidim la Santa Coloma que volem. Un cop validades tècnicament, per a garantir que compleixen els criteris que s’han establert en les corresponents bases reguladores, es podran votar les aportacions realitzades en l’assemblea que se celebrarà l’1 d’abril on cada proposta serà defensada per la persona que l’hagi realitzat. Les persones que hagin proposat els projectes escollits s’hauran d’implicar activament en la seva execució.

Qui pot participar?
Persones joves de 14 a 29 anys empadronades a Santa Coloma de Cervelló
 
Com es participa?
Presentant les propostes del 18 de febrer al 14 de març a la plataforma en línia Decidim la Santa Coloma que volem
 
Quantes propostes pot presentar cada jove?
Una proposta. El pressupost màxim és de 1.500 € pe proposta
 
Quan s’escolliran les propostes guanyadores?
A l’Assemblea Jove de l’1 abril. Serà a les 6 de la tarda al gimnàs de l’Institut.
 
Els joves que hagin presentat una proposta l’hauran de defensar a l’assemblea.
 
Si surt escollida la teva proposta, l’hauràs de liderar i organitzar amb el suport de l’equip de joventut.
 
Si vols més informació, aquest divendres 18 de febrer l’equip de joventut t’espera davant de la Biblioteca Pilarin Bayés de 17 a 20 h per explicar-te com participar.
 
WhatsApp: 669 12 52 54722 32 91 51
 
Consulta a www.santacolomadecervello.cat/decidim les bases dels Pressupostos Participatius per fer una bona proposta.

Darrera actualització: 17.02.2022 | 11:10