L’Ajuntament respon a la crida d’emergència pel terratrèmol al Kurdistan, Síria i Turquia

Dilluns, 13 de febrer de 2023 a les 11:00

L'Ajuntament ha acordat fer una aportació de 1.000 € destinada a la població víctima del terratrèmol que el passat 6 de febrer va sacsejar el sud de Turquia, Síria i el Kurdistan.

L'ajuda es gestionarà mitjançant el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que ha llançat una crida als ajuntaments i les institucions supramunicipals per a sumar-se a la campanya d'emergència i cooperar amb les tasques de reconstrucció i de suport a la població damnificada.

Cal destacar que aquesta nova emergència es produeix en uns territoris castigats per la guerra i les agressions militars on hi ha milions de persones en situació de desplaçaments forçats amb grans necessitats humanitàries i amb tendència clara a agreujar-se. Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen a la zona afectada. A Síria els camps de refugiats palestins també s'han vist greument afectats. En aquest primer moment, les organitzacions humanitàries estan donant suport als esforços de resposta immediata urgent.

El Fons Català té una trajectòria de suport a respostes d'emergència en aquests territoris en el marc de la Campanya "Món Local Refugi". En aquest moment, estem en procés d'identificació de les respostes d'emergència i les entitats aliades durant la fase de reconstrucció post-emergència.

Darrera actualització: 13.02.2023 | 13:20