L’Ajuntament tira endavant el projecte d’horts urbans

Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 00:00

L’Ajuntament ja ha tancat el període de presentació d’ofertes per a la licitació de les obres d’arranjament dels terrenys on s’ubicaran els horts urbans. Un cop enllestit aquest tràmit, podran començar les obres per habilitar un total de 18 parcel·les d’uns 30 metres quadrats a la zona del Parc de Can Carletes.

Els terrenys escollits per situar els horts urbans estan situats al Parc de Can Carletes, un emplaçament que pel tipus de sòl, fertilitat, possibilitat de reg, estudi d’ombres, i accessibilitat va ser escollit com l’emplaçament idoni a l’estudi de viabilitat i disseny d’horts urbans al municipi que es va realitzar el 2016 finançat per la Diputació de Barcelona.

Ara caldrà preparar el terreny anivellant, desbrossant, llaurant i millorant les condicions orgàniques del terra de la zona. S’han d’arranjar i millorar els camins principals, delimitar i senyalitzar les parcel·les, construir un dipòsit de reserva d’aigua soterrat i la xarxa de reg, així com aixecar la caseta per a la instal·lació de la bomba de reg, equips de control i instal·lació elèctrica. Les obres es faran en dues fases, i en la primera s’habilitaran 18 parcel·les de les 32 previstes.

Caldrà també redactar el reglament, on es recolliran les condicions per a la concessió i les normes que hauran de seguir les persones usuàries dels horts urbans. Tot i que aquest reglament encara no està aprovat, sí podem avançar que han de ser horts ecològics i per autoconsum i, per tant, no es podran vendre els productes que s’hi conreïn. 

Darrera actualització: 01.02.2019 | 14:24