L'AMB revisarà l'increment de la factura d'aigua que afecta a més de 200 habitatges del municipi a petició de l'Ajuntament

Dijous, 24 de novembre de 2022 a les 12:00

Tal com han demanat l'Ajuntament i els veïns i veïnes afectades, l'AMB, com a administració competent en la gestió de l'aigua, revisarà els expedients de regulació de les factures que ha realitzat AGBAR, i ha demanat a la companyia que aturi el procés i no iniciï nous expedients fins que no s'aclareixi si s'està aplicant correctament la normativa que regula el càlcul del cabal d'aigua.

AMB també valorarà si s'ha produït alguna extralimitació per part de la companyia que pugui vulnerar els drets de les persones consumidores.

Aquesta és la informació que els responsables de l'àrea d'ecologia de l'AMB van traslladar ahir a l'alcalde, Jordi Bartolomé, després de la insistència des de l’inici de la problemàtica i la petició de reunió de l'Ajuntament per abordar l'increment en la factura de l'aigua, que ja afecta a més de 200 abonats i abonades a Santa Coloma de Cervelló.

L'alcalde va traslladar a l'AMB el malestar dels veïns i veïnes afectats i de l'Ajuntament per la manca d'informació i d'explicacions clares per part d'AGBAR sobre el motiu de l'increment de les seves factures, que repercuteix de forma directa en les economies familiars, i ha demanat una revisió dels expedients. També ha lamentat l'atenció deficitària i la incapacitat de la companyia per resoldre dubtes tècnics com seria el mètode de càlcul emprat per definir el cabal nominal dels diferents habitatges, i ha demanat que la companyia doni les explicacions necessàries per atendre els dubtes i peticions de la ciutadania.

Des de l'AMB han accedit a aquesta petició de l'Ajuntament i celebrarà pròximament una trobada amb tots els veïns i veïnes que ho desitgin per donar explicacions al respecte i resoldre tots els dubtes que es plantegin.

Segons AGBAR els abonats i abonades afectats tenen una quota del servei fix incorrecta (cabal nominal) que ha de ser actualitzada conforme al Reglament del Servei metropolità del Cicle Integral de l'Aigua aprovat per l'AMB l'any 2012. AMB estudiarà aquests expedients i en el cas que es confirmi que s'ha actuat al marge del reglament, es prendran les accions necessàries per resoldre-ho.

Darrera actualització: 24.11.2022 | 13:58