L’Àrea Metropolitana de Barcelona comença a cobrar el tribut metropolità

Dimecres, 30 d'octubre de 2019 a les 09:15

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha començat a cobrar el tribut metropolità als 18 municipis que, com Santa Coloma de Cervelló, pertanyen a la segona corona, i que des de l’1 de gener de 2019 s’han integrat a la tarifa plana metropolitana per igualar el preu del transport públic amb els municipis de la primera corona. 

La creació de la tarifa plana metropolitana del transport a inicis del 2019 implica que els ciutadans dels 18 municipis de la corona 2 tenim els mateixos drets pel que fa a mobilitat que els ciutadans dels municipis de la zona 1, i per tant, també tenim les mateixes obligacions. Una d’aquestes obligacions rau en la contribució econòmica per finançar els serveis públics a través d’aquest tribut metropolità, que fa possible un transport públic de qualitat i una mobilitat més sostenibl. En l’àmbit dels espais públics, el tribut contribueix a la gestió i al manteniment d’espais naturals com la Serra de Collserola, els rius Besòs i Llobregat, els 30 km de platges metropolitanes i la xarxa de 51 parcs metropolitans. Els 18 municipis de la primera corona paguen aquest tribut des de 1992.

El tribut metropolità es calcula a partir del valor cadastral de l’habitatge o del negoci. Estan exclosos els habitatges que constitueixin primera residència i que no superin el valor cadastral de 45.389,47 euros.

Aquest tribut afavoreix la majoria de ciutadans que utilitzen amb certa freqüència el transport públic. La T10, el títol de transport més utilitzat, ha reduït el seu preu gairebé a la meitat, passant dels 20,10 euros que val una targeta de dues zones, als 10,30 euros que costa la d’una zona. Actualment estan integrades les targetes T-10, T-Trimestre i T-Jove, i progressivament s’integraran la Targeta Rosa, la T-16 i altres títols.

A Santa Coloma de Cervelló, el període de pagament del tribut s’ha establert del 15 d’octubre al 16 de desembre d’aquest any 2019. El pagament es pot realitzar a través de les entitats bancàries, ja sigui físicament a l’oficina amb les dades del document, o bé mitjançant la banca online. També es pot fer al web de l’AMB www.amb.cat, amb una targeta de crèdit o dèbit. 

El document per fer el pagament el rebreu al vostre domicili. També el podeu descarregar des del web de l’AMB. Si no el rebeu a casa o no el podeu descarregar del web, podeu sol·licitar-ne un duplicat mitjançant el correu electrònic informaciotributaria@amb.cat

Si teniu més preguntes sobre el tribut, podeu consultar el web www.tributmetropolita.amb.cat, o trucar al telèfon de l’Àrea Metropolitana Barcelona 93 506 97 56.

Darrera actualització: 12.12.2019 | 09:53