L’Economia alternativa a la Taula de seguiment de l’emergència climàtica

Divendres, 17 de juny de 2022 a les 15:00

El passat 14 de juny es va celebrar en format presencial la quarta reunió de la taula de seguiment de l’emergència climàtica, centrada, aquesta vegada,  en l’eix temàtic de l’economia alternativa

Aquesta es va iniciar amb la participació del José Luis de Hollos de la cooperativa Som Energia, que ens va fer una interessant introducció sobre la insostenibilitat de l’actual model energètic basat en combustibles fòssils. Es va presentar Som Energia com una comercialitzadora independent i compromesa a impulsar un model 100% renovable, que està al servei dels socis i sòcies de manera transparent i responsable. 

També en relació amb aspectes energètics, el segon ponent l’Albert Calomarde de l’enginyeria Azimut 360, ens va explicar el concepte de comunitats energètiques on, a diferència de l’autoconsum compartit, aquestes van un pas més enllà intentant incorporar beneficis socials al projecte. Una altra vessant del projecte d’Azimut és la formació de tècnics locals per generar feina a petit escala i no deixar en mans de les grans empreses el monopoli de les instal·lacions fotovoltaiques.

D’altra banda, Som mobilitat és una cooperativa que treballa per assolir una mobilitat més sostenible, fomentant la intermodalitat de transports, potenciant el carsharing de vehicles elèctrics  entre veïns i veïnes, empreses i administracions públiques.

Per últim, la Raquel Garcia d’Espigoladors ens va explicar el seu projecte que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari a través de la recuperació de verdures i hortalisses dels camps agrícoles quan el productor no pot recol·lectar el seu producte. El projecte d’espigoladors posa en valor la feina de la pagesia i ajudar a conèixer els productes de temporada. A més disposen d’un obrador social on a través de la marca “Imperfect” transformen els aliments espigolats en conserves vegetals i a l’hora creen oportunitats laborals per a col·lectius en situació de risc d’exclusió social.

La reunió també es va poder seguir en directe pel Canal de Youtube de l'Ajuntament, i es van anar responent les preguntes dels integrants de la taula, així com de la ciutadania.

Darrera actualització: 20.06.2022 | 15:39