Les fires de la cirera del Baix Llobregat no podran mantenir el seu format habitual aquest any

Dijous, 30 d'abril de 2020 a les 16:00

Els municipis organitzadors han decidit modificar substancialment el format per adaptar-lo a la situació de pandèmia i, al mateix temps, donar un nou impuls a la marca “Cireres del Baix”.

Aquest divendres 24 d’abril, a pocs dies de l’inici de la campanya de cireres, els alcaldes i alcaldessa dels municipis organitzadors de les principals fires del país, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Sant Climent de Llobregat i El Papiol han decidit modificar conjuntament el format tradicional de les respectives fires de la cirera per adaptar-lo a la nova situació sorgida de la crisi sanitària

El canvi de format afectarà la part lúdica i festiva de carrer de les esmenades fires i, que a causa de la pandèmia provocada per la Covid19, és impossible mantenir en el seu format habitual. En canvi, els quatre municipis, reunits per videoconferència, han decidit reforçar aquelles accions que puguin afavorir la venda de cireres de forma directa (ja sigui ampliant els dies d’obertura dels mercats de pagès; promovent la venta directa a domicili; arribant a acords amb els mercats d’altres municipis; etc...)

Una de les decisions sorgides de la reunió ha sigut precisament la de reforçar aquests mercats des de dues vessants diferents. D’una banda adoptant les mesures necessàries per tal de garantir la seguretat de venedors i clients, i, de l’altra, ampliant els nombre de caps de setmana on es podran efectuar aquests mercats i que s’allargarà durant tota la temporada de cirera.

Aquesta situació, nova tant per a la pagesia com per als consumidors, també ha de ser vista com una oportunitat per reforçar els lligams dels municipis productors de cirera que han acordat elaborar un full de ruta compartit per tal de donar un nou impuls a la marca “Cireres del Baix” precisament en un moment en que el producte fresc de qualitat i de proximitat agafa més valor que mai. Per tal de concretar aquestes mesures, els quatre municipis s’han emplaçat les properes setmanes a noves reunions.

Darrera actualització: 01.05.2020 | 10:36