L’Escola Pla Vinyes acull la trobada Bibliomèdia

Dilluns, 9 de març de 2020 a les 10:00

El dissabte 7 de març l'escola Pla de les Vinyes va acollir la trobada anual del grup de bibliotecaris escolars BIBLIOMÈDIA, format per persones dedicades a l’educació, que treballen per a l’establiment i consolidació de la biblioteca escolar en centres educatius d’infantil, primària i secundària des de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya.

A la trobada hi van assistir la regidora d’Educació, Alba Arcos, representants de les escoles Pla de les Vinyes i Colònia Güell, i de l’Institut Montpedrós, junt amb mestres i bibliotecaris de diferents punts de Catalunya.

La jornada va posar de manifest la importància que tenen les biblioteques escolars en la millora dels aprenentatges dels infants i en l'adquisició de competències lectores imprescindibles per a encarar amb èxit el seu futur com a ciutadans i ciutadanes.

La trobada es va iniciar amb l’exposició “El gaudí de la lectura”, a càrrec de l'equip de la biblioteca de l’Escola dels Jesuïtes del Clot, que explica com han seqüenciat la formació del gust per la lectura al llarg de tota la primària i secundària.

Després es van realitzar 4 tallers simultanis: Eines digitals; La màgia de la brossa; De Bat a Bat. Després del després, conduït per la Mònica Mellado de la Biblioteca Pilarín Bayés de Santa Coloma de Cervelló; i Creació de Minimons.

La trobada es va tancar amb la taula rodona “La formació del lector adolescent” en la que van participar un grup d’alumnes de diferents escoles de Barcelona.

Una jornada molt interessant i positiva de la que vam poder gaudir de les explicacions i les experiències dels diferents participants!

Darrera actualització: 09.03.2020 | 15:27

Imatges

L’Escola Pla Vinyes acull la trobada Bibliomèdia