L’esport femení, una carrera d’obstacles? Commemoració del 8 de març

Dimarts, 3 de març de 2020 a les 09:00

Aquest any, amb la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les dones, volem fer visible i reivindicar l’esport femení a Santa Coloma de Cervelló, contribuint així a avançar cap a la plena igualtat, trencar estereotips socials i mediàtics respecte de l’esport femení i reconèixer i posar en valor el seu interès i valor esportiu.

L’esport és avui dia una part essencial de la nostra cultura, perquè hem entès que afavoreix la salut i la qualitat de vida, alhora que enriqueix la societat. L'esport té una important vessant educativa i un gran poder mediàtic, i per això hem de tenir ben present el seu potencial com a motor de canvi social. Incloure la perspectiva de gènere a l'esport ens ajudarà a trencar estereotips socials i avançar cap a una societat més igualitària. 

Per això el 8 de març volem fer especial èmfasi en l’àmbit esportiu, continuant amb la campanya Si no veus esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, la Generalitat i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han impulsat per fomentar l’esport femení en els mitjans, i a la que ens hi hem sumat amb l’objectiu de donar a conèixer l’esport femení local, ben viu al nostre poble i present en disciplines com bàsquet, futbol, trail, rítmica, arts marcials, senderisme, i amb importants èxits en competicions nacionals i internacionals. Amb el hastag #ThoEstasPerdent, han participat en la campanya 63 dones i les fotografies han estat realitzades per Paco Palomares. 

Continuat amb aquesta línia, un grup de dones esportistes del municipi compartiran les seves experiències, dificultats i reivindicacions pel que fa a la pràctica esportiva en una taula rodona que celebrarem el 6 de març a l’acte institucional amb què commemorem el dia Internacional de les Dones. A la Biblioteca Pilarin Bayés hi haurà una exposició bibliogràfica sobre Dona i esport; el 6 de març hi haurà Jornada de portes obertes a les dones al Poliesportiu Municipal; i a la Camina Popular trobarem codis QR a cada punt quilomètric per visibilitzar dones que han fet història a l’esport de muntanya. Altres actes previstos són una lectura de textos de la Isabel-Clara Simó i la representació de l’obra La Fabricanta, de Dolors Monserdà, a càrrec de Dones pels 4 Cantons, i el Taller d’Història oral “Dones amb memòria” als Casals de la Gent Gran.

Del 2 al 15 de març, la Biblioteca Pilarn Bayés us ofereix una exposició bibliogràfica sobre Dona i esport.

Organitza: Ajuntament. Regidoria d’Igualtat.
Co-organitza: Regidoria d’Esports | Biblioteca Pilarín Bayés | Associació de Dones pels 4 Cantons | Casal de la Gent Gran Santa Coloma de Cervelló | Casal de la Gent Gran de la Colònia Güell | Associació excursionista Amics de la Muntanya.
Agraïments: Associació Musical Si Fa Sol | Club Bàsquet Montpedrós | Associació Esportiva Sant Lluís | Club Esportiu Rítmica Mediterrània | Escola Arts Marcials Tradicionals de Santa Coloma de Cervelló | Ateneu Unió.
Amb el suport de Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 04.03.2020 | 10:11