L’exposició "Pssst...Passa-ho. La lluita per la democràcia a Catalunya 1939-1975", arriba a Santa Coloma

Dimarts, 14 de gener de 2020 a les 14:30

Fins al 31 de gener podeu visitar al Centre Cívic Can Baruta l’exposició “Pssst!... passa-ho! La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975)” dintre de la programació de les I Jornades de Memòria Històrica Local.

L’exposició, produïda pel Memorial Democràtic, ofereix una visió sintètica i acurada de l’activitat clandestina dels homes i les dones que, des de diferents perspectives, es van oposar a la dictadura franquista.

El recorregut s’inicia amb la finalització de la Guerra Civil i arriba fins a la mort del dictador, tot i que aquest fet no significa ni la desaparició immediata de la dictadura ni l’abandonament automàtic de la clandestinitat per part dels opositors.

Bona part dels documents seleccionats corresponen al Fons del Centre d’Estudis Històrics Internacionals (CEHI), dipositat a la Biblioteca Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona. Es tracta d’un tipus de documents que, per la seva funcionalitat (informar i mobilitzar la població a través d’un paper que passa de mà en mà), ens expliquen directament què pensaven, com s’articulaven i què feien les organitzacions antifranquistes.

A més a més, al llarg del recorregut temporal de l’exposició també podem copsar l’evolució en el grau d’elaboració dels fulls de mà, que durant molts anys circularen acompanyats d’un discret “Pssst... passa-ho!”.

Darrera actualització: 14.01.2020 | 14:47