L’Institut Montpedós finalista al Mobile History Maps

Dijous, 11 de juny de 2020 a les 16:00El projecte presentat per quatre alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Montpedrós és finalista, juntament amb tres projectes més presentats per alumnes d’altres centres de secundària, en el Student Awards 2020, un concurs organitzat per mSchools i que promou l’aprenentatge del llenguatge de programació Scratch. 

El projecte guanyador es donarà a conèixer en una gala que es celebrarà el 17 de juny i que s’emetrà en directe a partir de les 16:00 pel canal de You Tube del Mobile History Maps.

El programa mSchools és una iniciativa de mEducation impulsada por Mobile World Capital Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.

Mobile History Map’s és una aplicació mòbil i plataforma de georeferenciació que permet als aprenents crear contingut de forma col·lectiva sobre punts d’interès pròxims al seu centre educatiu, i al mateix temps potenciar les seves habilitats en tecnologia digital.

El projecte que han presentat les alumnes de l’Insitut Montpedrós al concurs ha consistit en fer una ruta pel nostre poble mostrant diferents punts vistos des de la percepció d’inseguretat de la figura femenina. El projecte inclou fotos de dia i de nit per veure la diferència de cada uns dels punts escollits. La idea va sorgir de  la  marxa exploratòria que va organitzar l’Ajuntament al novembre, en el marc dels actes commemoratius del 25N, perquè les dones detectessin els espais públics del municipi on se senten bé i els espais on se senten insegures, i determinar quins poden ser els motius i com el disseny o la gestió de l’espai públic pot millorar la vida quotidiana de les dones.

Les alumnes de l’Institut han estat treballant aquests punts juntament amb la regidora d’Educació i Igualtat, l’Alba Arcos, i la tècnica d’Igualtat, Mª del Mar Frias, per tal de tenir una visió més professional i contrastada i incorporar les dades recollides per la ciutadania a la marxa exploratòria. També han col·laborat en el projecte l’Associació de Dones dels Quatre Cantons.

Darrera actualització: 11.06.2020 | 16:16