L’Institut Montpedrós participa en el programa CanSat de l’Agència Espacial Europea

Dimecres, 13 de març de 2024

L’alumnat de les matèries de Programació i Robòtica de 1r de Batxillerat participen a la missió CanSat de l’Agència Espacial Europea, una iniciativa educativa en la qual grups d’estudiants dissenyen, construeixen i llancen un petit satèl·lit de la mida d'una llauna de refresc.

Per a donar a conèixer tot el procés d’elaboració del seu satèl·lit, l’alumnat han creat una pàgina web i han obert un perfil a Instagram @cansatmontpedros24 on podeu seguir tot el procés de disseny i creació.

El repte consisteix a desenvolupar tots els subsistemes principals que es troben en un satèl·lit (energia, comunicacions, sensors, etc.) i encabir-los en el volum i forma d’una llauna de refrescos. El CanSat dissenyat és llançat per un coet. Durant el vol s’ha de portar a terme una missió científica o demostració tecnològica que ha de finalitzar amb un aterratge segur. Finalment, les dades recopilades són analitzades i presentades en tres informes.

Per la recaptació de fons per poder portar a terme el CanSat, els alumnes han organitzat dos esdeveniments. El primer es va celebrar el passat 9 de gener i va consistir en un Esmorzar Galàctic i el proper 18 de març han organitzat una Cursa cap a l’espai pels nivells de 1r i 2n d’ESO.

Darrera actualització: 15.03.2024 | 08:52